Meštrović: “Počelo je. Pritisak sa svih strana da se izglasa rebalans i uplati 3 milijuna kuna KK Zadru koji financijski tone”

Nakon što su iz kluba odbili objaviti poslovne ugovore uz obrazloženje da se radi o tajnim ugovorima, gradski vijećnik Enio Meštrović reagirao je na svom Facebook profilu objavom naslovljenom “Neka igre počnu”. Podsjetio i na nerealizirano obećanje gradonačelnika Branka Dukća o nabavci linearnog akceleratora za onkološke bolesnike.

“Počelo je. Pritisak sa svih strana da se izglasa rebalans i uplati još tri milijuna kuna košarkaškom klubu u ovoj kalendarskoj godini. “Grad Zadar je većinski vlasnik KK Zadra koji mora brinuti o svojoj imovini” – kaže direktor Žilavec. I potpuno je u pravu.

Da bi mi odgovorno brinuli o svojoj imovini treba samo:

– financijski izvještaj do 01.06. 2021. godine

– svi ugovori (tajni) na uvid svim vijećnicima  grada Zadra

– program (vizija održivosti) i aplikacija o  trošenju svake kune u KK Zadru  (od grada, sponzora i ulaznica)

Jednostavno… sve na stol i nema pritiska.

P.S. Linearni akcelerator je trebao doći odmah poslije izbora. Nova projekcija je 2024, za sljedeće izbore. Imamo 2,4 milijuna kuna skupljenih sredstava za taj uređaj – kaže gradonačelnik Dukić. A mi odlučujemo o tri milijuna kuna za održivost kluba koji, i nakon predstečaja, financijski tone iz godine u godinu u milijunskim iznosima. Kome proslijediti novac? Ljudima koji se igraju ili bolesnicima s čijim se životom igraju!?, upitao se Meštrović.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...