Ministrica poljoprivrede: “Zadarskoj županiji isplaćeno je 433 milijuna kuna!”

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Zadarskoj županiji posjetila je tvrtku Marikomerc d.o.o., koja se bavi distribucijom, preradom te pakiranjem svježe i smrznute ribe, kao i tvrtku Mišlov d.o.o., čija je glavna djelatnost ulov male plave ribe, konkretno srdela i inćuna.

Obje firme korisnici su mjera Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, posjeduju skladišne objekte u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku te ih krasi dugogodišnja obiteljska tradicija i ribarsko iskustvo stjecano generacijama predaka.

Nakon obilaska ministrica je sudjelovala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Poličnik, koja se održala u Centru za edukaciju, poznatom i kao pčelarski centar, izrazivši vjeru u čitav niz novih kvalitetnih projekata na ovom području.

„Zadarska županija ima izuzetan poljoprivredni i ribarski potencijal što, između ostalog, dokazuje i podatak da je na ovom području kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo ugovoreno 1029 projekata, a do sada je isplaćeno 433 milijuna kuna. Pritom smo osobito ponosni na projekte ulaganja u ribarske luke Gaženica i Vela Lamjana ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna“, istaknula je ministrica Vučković.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...