Ravnatelj Đačkog doma turistima davao broj svog računa za uplatu smještaja, poslušajte snimku

Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić otkrio je kriminal u zadarskom Srednjoškolskom đačkom domu. Naime, kako tvrdi vijećnik, Stipica Radoš, ravnatelj spomenutog doma je na svoj privatni bankovni račun primao uplate turista koji su smještajne kapacitete doma koristili za vrijeme karantene, uz obrazloženje da su svi djelatnici na godišnjem i da je to jedini model plaćanja.

-Dugo sam živio u zabludi da će bavljenje politikom biti sučeljavanje argumenata i borba za implementaciju ideja. U teoriji bi to trebalo biti. No, kad nasuprot sebe imaš Zadarski HDZ politika postaje sve osim toga. U borbi da makar jedan kotačić ovog našeg grada i županije pokrenem na bolje često imam osjećaj kao da se bavim istragama, a ne politikom. Učestalo dobijemo informacije o raznim malverzacijama u javnim poduzećima i ustanovama, ali s obzirom u kakvom društvu živimo ljudi se boje progovoriti te onda naše tvrdnje ostanu na razini prepiranja, a nadležni organi progona, koji imaju ovlast provjeriti tvrdnje, ostanu često gluhi. Kao da treba organizirati humanitarnu akciju da im pribavimo pužnice, kaže Zubčić i dodaje kako ovog puta ne govori o kriminalu jer ima saznanje, već jer ima dokaz.

-A kako ne spadam u političare koji javno u intervjuima govore o tome kako su svjedočili kaznenom djelu, ali ga nisu prijavi, tako sam ja ovo kazneno djelo već prijavio nadležnoj policijskoj postaji. Pa krenimo:

Stipica Radoš, ravnatelj srednjoškolskog đačkog doma u Zadru u svrhu naplate karantenskog smještaja turista koji su pozitivni na korona virus šalje svoj PRIVATNI bankovni račun. Pa da ponovimo, ravnatelj ustanove usluge doma želi naplatiti na svoj osobni račun. Za usporedbu, to vam je kao da vam policajac traži da kaznu za brzu vožnju platite na njegov privatan račun.

Pazite sad, čovjek se pravda da je računovodstvo na godišnjem odmoru. Tako vjerojatno i blagajnica u dućanu kaže da ne može izdat račun jer je netko iz računovodstva na godišnjem. Zar se vama nije dogodilo da vam policajac ne može ispisati kaznu jer je netko iz računovodstva na godišnjem?

Obično kokošarenje čovjeka koji se hvali da je osnivač HDZ-a, a svojedobno je javnosti objašnjavao za kakvu Hrvatsku se borio. Ovim djelima je pokazao za što se stvarno borio i kakvu nam Hrvatsku takvi kao on ostavljaju. Opustošenu, opljačkanu i demoraliziranu državu iz koje svatko normalan s pogledom u budućnost želi otići.

Bez imalo patetike, ali ima nas koji vas motrimo i gledamo što radite. Ma koliko se ponekad činila to borba s vjetrenjačama vrijedi se boriti.

Zahtijevam od župana Longina hitnu smjenu ravnatelja Radoša jer osoba ovih niskih moralnih i ljudskih vrijednosti ne smije biti na čelu javne ustanove!

Uostalom, poslušajte audio snimku, poručio je Zubčić.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...