Rubeša: “Građevinska mafija zbog Kasapa ima sjedište u Zadru, Nekić je zaposlio rodbinu do sedmog koljena, a Pešut loče, kleveće i premlaćuje rodbinu”

-Prošli su još jedni izbori i sada je vrijeme da se, kako se kaže, zbrajaju mrtvi. Najgora stranka na svijetu opet je najbolja u našem Zadru, no ovaj put ne i apsolutno najbolja. Stoga su doajeni ove partije sve redom prekaljeni kriminalci koji ovaj bogomdan prostor vide samo kao dobru priliku za uzeti proviziju. Već u izbornoj noći su slali poruke i izmišljali neke nove pravce u politici. Kampanja je bila više nego zanimljiva. Kao glavni agitatori za nastavak pljačke iskristaliziralo se šaroliko društvo od potpunih kriminalaca do ucijenjenih i uglednih građana našeg grada. Branko nije prezao ni od čeg kako bi se on i njegovi pajdaši dočepali dobre provizije. Tako je u svom pohodu raskrinkao i oskvrnuo rad Udruge liga za rak, za koju se ne bi čudio da su novac uplaćen za akcelerator koji HDZ nije uspio nabaviti 30 godina, uplatili u kampanju tog samoprozvanog dobrog čovjeka. Nova demokracija značila bi da nema više provizije za projekte iznad milijun kuna, rekao je tijekom Aktualnog sata Ante Rubeša iz Akcije mladih.

-Na tragu tih pomirljivih i konstruktivnih poruka odlučili smo i mi promijeniti način stvaranja kritične mase. Tako sam prije dvadesetak dana na tragu te nove demokracije odlučio kontaktirati Dadu, predsjednika kluba vijećnika HDZ-a, kako bi svim predsjednicima klubova koji su se formirali unutar Gradskog vijeća, organizirao sastanak na temu kako preživjeti ove četiri godine i pri tome pomoći svima koje je HDZ obezvrijedio i oštetio u 30 godina svoje vladavine. Moje mišljenje je da je Branko potpuni antitalent za politiku i da su njegovi motivi u politici isključivo financijske prirode. Zato ima savjetnike koji mu govore je li vani dan ili noć. Brankov odgovor potvrdio je moju tezu o antitalentu, te me tražio da mu pošaljem popis tko bi sve sudjelovao i o čemu bi se sve pričalo. Ja pružam ruku mira, a ti tražiš pisani trag kako bi ga proslijedio svojim psihički nestabilnim vlasnicima portala i novina te predstavio to kao da ja tražim nešto za sebe, rekao je Rubeša, dodajući da su moguće tri situacije.

-Prva bi bila da sami sebe srušimo u proračunu, što bi značilo da smo potpuni idioti, druga bi bila da mi, po prvi puta u povijesti izglasamo zadarski proračun, odnosno, da amandmanima preusmjerimo gradska sredstva iz džepova HDZ-ovaca u džepove građana, što zasigurno neće moći podnijeti kriminalci iz i uz HDZ, te će Branko biti prisiljen sam srušiti svoj proračun i tako si priskrbiti nove izbore za gradonačelnika i prevariti Darija koji poziva na kohabitaciju. Treći i jedini ispravni put bi bio da svi skupa sjednemo za stol i razgovaramo kako bi preživjeli ove četiri godine, istaknuo je Rubeša, dodajući da treba smijeniti gradske pročelnike.

-Potrebno je smijeniti Darka Kasapa. Taj je sa svojim pogodovanjem građevinskoj mafiji, koja radi njega i njegovih poltrona, ratnih profitera, ima sjedište u našem gradu, devastirao uže i šire područje grada te svojim nemarom i koruptivnom sviješću ruralizirao grad star 3000 godina. Na tom mjestu je potreban urbanist koji zna kako bi se jedan mediteranski grad trebao razvijati, a i uživao bi zaštitu Gradskog vijeća u borbi s mafijom koju je Kasap prigrlio.

Na Josu Nekića i Marija Pešuta više nema smisla trošiti riječi. Prvi je pozapošljavao svoju rodbinu do sedmog koljena i nije u stanju osigurati sve uvjete i mjesta za svu djecu, a onoj sa posebnim potrebama je upisi i zabranio, dok drugi u slobodno vrijeme loče, kleveće i premlaćuje svoju rodbinu. Bilo bi lijepo kad bi svi direktori gradskih firmi i ustanova ponudili svoj mandat na raspolaganje gradskoj većini, te bi se ovisno o rezultatima poslovanja zadržali, ili napustili rukovodeća mjesta. S njima bi nadzorne odbore i upravna vijeća trebalo raspustiti te preko javnog natječaja pronaći ljude od struke, umjesto što sada Mario sjedi u 15-ak nadzornih odbora, zaključio je Rubeša, nakon čega se  povela rasprava je li riječ o vrijeđanju na osobnoj razini i kršenju Poslovnika  ili dopuštenom političkom govoru za govornicom.

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, njegov je govor ocijenio neprimjerenim ali ne za izricanje opomene.-

-Reagirao bih da je krenuo na osobnoj razini. Za riječi izgovorene za govornicom Gradskog vijeća vijećnici ne mogu kazneno odgovarati, rekao je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...