Misli li Rok Stipčević jednog dana ponovno zaigrati za Zadar?; “Naravno, tu opciju nikad nisam isključio. Zadar je moj grad i klub”

Dok je igrao u dresu KK Zadra davao je sve od sebe, bilo ga je svugdje na parketu, često je znao odlučiti utakmicu i pogoditi koš za pobjedu u posljednjoj sekundi. Razgovarali smo s Rokom Stipčevićem (35) koji se priprema za novu sezonu u slovenskoj Krki iz Novog Mesta. Rođeni Mariborčanin radi na sebi, u vremenu kad drugi uživaju na kupanju .

-Trenutno sam u Zadru, privodim neke privatne obaveze pri kraju, kao i svako ljeto na Višnjiku treniram svakodnevno zajedno sa profesorom Jurom Šangom. 12. kolovoza se vraćam u Novo Mesto.

Kako ocjenjuje prošlogodišnju sezonu u dresu Krke?

-Prošle godine smo osvojili Slovenski kup protiv Cedevita Olimpije, bili smo u finalu prvenstva i na kraju ostali u regionalnoj ABA ligi. Ove godine očekivanja su nam još veća, idemo obraniti kup, pokušati osvojiti Prvenstvo Slovenije i još bolje se plasirati u ABA ligi .

Rok je zadovoljan kako se radi u KK Zadar, i što su predkadeti i juniori državni prvaci.

-Super, mislim da je dobra stvar što mlađi uzrasti pobjeđuju i da će netko od tih mladih igrača biti u seniorskoj momčadi, da ti mladi momci participiraju i sudjeluju u rezultatima prve momčadi .

Misli li Stipčević jednog dana opet zaigrati za Zadar?

-Naravno, ta opcija uvijek postoji, Zadar je moj grad i klub, puno mi je dao, isto tako i ja njemu. Tu opciju nikad nisam isključio niti hoću, ali ja sam tu, ajmo reći, manje bitan.

Kako vidi stanje u reprezentaciji Hrvatske ?

-Reprezentacija je svetinja, žao mi je što se nismo plasirali na Olimpijske igre, međutim, nije svako zlo za zlo, idemo dalje, pred nama je Europsko prvenstvo. Što se mene tiče, nikad nisam rekao zbogom, ako budem potreban odazvat ću se, ako ne, bit ću njihov najveći navijač.

Stipčević komentira i činjenicu da je promijenio do sada u karijeri čak dvanaest klubova .

U dvadeset sezona moje karijere, to nije uopće puno, završio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...