Općina Sali procijepila je svo odraslo stanovništvo, načelnik: “U startu smo dobili po repu i vrlo brzo smo shvatili koliko je korona zarazna”

Kako pokazuje mapa koju je u nedjelju objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zadarska županija je zajedno sa susjednim dalmatinskim županijama, Šibensko-kninskom i Splitsko-dalmatinskom, među najlošije procijepljenima  u državi.

U Zadarskoj županiji cijepljenih s drugom dozom je 30,02 posto, a najviše je cijepljenih na području općine Sali, gdje je s dvije doze cijepljeno 58,53 posto stanovnika, u općini Preko je 44,49% stanovnika primilo obje doze, slijede Kali sa 43,69 posto i  Kukljica sa 48,39 posto, iz čega je lako zaključiti da su otočne općine ipak ozbiljnije i odgovornije shvatile opasnost obolijevanja od koronavirusa.

Općina Sali je apsolutni rekorder, budući da su, kako nam kaže tamošnji načelnik Zoran Morović, cijepili svo odraslo stanovništvo. Kako im je to pošlo za rukom? Morović ističe da u niti jednom trenutku nije bilo otpora otočana prema cijepljenju, te podsjeća da je općina od početka pandemije nekoliko puta bila žarište.

-U startu smo dobili po repu pa smo svojedobno u malo vremena imali puno zaraženih i vrlo brzo smo shvatili koliko je korona zarazna. Uostalom, bavimo se turizmom i bilo nam je važno da se turisti ovdje osjećaju sigurno, kaže načelnik, ističući da je rekordna procijepljenost zasigurno igrala ulogu u posjećenosti Dugog otoka, koja je ove godine bolja nego 2019.

Kako kaže, bez angažmana Zavoda za javno zdravstvo i Županijskog stožera civilne zaštite koji je osigurao brod, ništa ne bi bilo moguće.

-Dolazili su nam timovi s dr. Alanom Medićem na čelu. On sam je barem šest ili sedam puta dolazio cijepiti, a cijepila je i liječnica na otoku koji je sada jedna sigurna destinacija u kojoj svatko može pronaći svoj mir, kaže nam načelnik Morović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...