Dukić savjetnike plaća 400 tisuća kuna godišnje; Dragić: “Što će ratnom invalidu Dukiću savjetnik za branitelje, radite sami taj posao bez naknade”

Na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra SDP- ova Irena Dragić kritizirala je gradonačelnika Branka Dukića što izdvaja, kako tvrdi, 400 tisuća kuna godišnje za svoje savjetnike.

Što će ratnom invalidu i hrvatskom branitelju Dukiću savjetnik, odnosno koordinator za branitelje. Što niste sebe imenovali predsjednikom te koordinacije i isto radili bez naknade?, upitala ga je misleći na Tihomira Bakarića kojeg je Dukić ostavio u krugu svojih najbližih savjetnika nakon što je u svibnju postao novi stari gradonačelnik.

Meni je čast da je on uopće prihvatio biti savjetnik za branitelje. Da imate imalo uvida u to, vidjeli biste koliko ogroman posao on radi. Koordinira sve udruge koje su proistekle iz Domovinskog rata i odrađivat će ga dok sam ja tu. Kad odem, vi ili tko bude umjesto mene radite na svoj način, odgovorio je.

Dragić mu je zamjerila i što je ponovno angažirao PR tvrtku Jerka Trogrlića.

Građani ga plaćaju 14 tisuća kuna neto, odnosno 20 tisuća kuna bruto. To je pljačka pod opravdanjem da o PR-u ne znate ništa. Nadam se da uz ugovoru nema tajni, zato vas tražim da ga pokažete, kazala je Dragić.

Dukić je odgovorio da s Vajt agencijom Jerka Trogrlića ima ambiciozne planove za budućnost, među ostalim uključivanje građana u izradu proračuna.

Projekt ćemo predstaviti uskoro, u tome su uspjela samo tri grada u Hrvatskoj, nadam se da ćemo i mi, odgovorio je.

Spomenimo, uz Bakarića i Trogrlića, Dukićev bliski suradnik je i umirovljeni konzervator Miljenko Domijan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...