Kolovare uređene gradskim novcem postat će privatna plaža kupca zgrade stare Poliklinike? Radeta: “Sve je predviđeno za taj scenarij”

Na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra Daniel Radeta izrazio je sumnju kako kako gradski oci imaju plan pogodovati investitoru koji zgradu bivše Poliklinike namjerava prenamijeniti u hotel. Radeta se pribojava kako bi javna plaža Kolovare vrlo brzo mogla postati privatna plaža spomenutog objekta.

Prvi put u trideset godina, ne Županija, ne država, već Grad Zadar raspisuje koncesiju za pomorsko dobro. Bez da ste rekli gabarite, bez da ste rekli granice, bez da ste rekli uvjete natječaja za koncesionara… Kao što sam već govorio, sve je predviđeno da sutra ovaj vlasnik na tom potezu ima svoju privatnu plažu i to uređenu gradskim novcem, kazao je Radeta.

Dukić je negirao Radetine pretpostavke.

Kolovare su javna plaža i ostat će javna plaža. Ništa mu nismo ustupili, niti ćemo ustupiti, kratko je odgovorio.

Sjetimo, netom prije sezone završena je 1. faze uređenja Kolovara prema projektu arhitekta Pere Marušića. Kompletno uređenje plaže u dužini od preko kilometra vrijedno je 2,2 milijuna kuna i zajednički se financira sredstvima Grada Zadra i Ministarstva turizma i sporta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...