Gotova je zgrada novog studentskog doma i menze, kada će useljenje? Vican: “U tijeku je opremanje, više ćemo znati kroz desetak dana”

U prostor Novog kampusa uskoro će se udahnuti život.

Gotovi su radovi na na jednom od najvećih infrastrukturnih projekata Sveučilišta u Zadru vrijednom preko 81 milijun kuna.

Zgrada menze s paviljonima izgleda uistinu impozantno i zasigurno će poboljšati kvalitetu studentskog života u našem gradu.

Paviljoni imaju 129 soba s 284 kreveta, šest jednokrevetnih za osobe s invaliditetom, 91 dvokrevetna i 32 trokrevetne sobe.

U menzi će se spravljati do 3.800 obroka dnevno, a njezin kapacitet je čak 500 sjedećih mjesta.

Dnevni boravak za druženje, poseban prostor za učenje, spremišta, praonica, čajna kuhinja i još mnogi drugi sadržaji dodatan su bonus.

Iako su studenti nestrpljivi i o datumu useljenja raspituju se u službama Sveučilišta kao i putem medija, rektorica odgovara kako još uvijek ne može precizirati točan datum.

Sve ovisi o nabavci koja je u tijeku. Opremaju se sobe, restoran, dodatne prostorije… Vjerujte, ja bih prva “vrištala” o datumu raspisivanja natječaja i useljenja kada bismo ga znali, ali vjerujem da ću kroz tjedan dana, deset dana imati i taj odgovor. Sve ide prema planu i zakonske se obaveze poštuju, kaže nam Dijana Vican.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...