Gotovo 4 milijuna kuna europskih sredstava za pomoćnike u nastavi zadarskim učenicima

Za projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza II” odobreno je financiranje ukupne vrijednosti od 4.394.274,60 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva 3.954.847,14 milijuna kuna, a preostalih 10 posto sredstava osigurala je Zadarska županija.

U školskoj 2021./2022. godini, EU sredstvima će se financirati 97 pomoćnika u nastavi.

Proračunskim sredstvima Županije financirat će se dodatnih 7 pomoćnika u nastavi, a posredstvom projekta Udruge pomoćnika u nastavi grada Zadra i Zadarske županije (kojoj je Zadarska županija partner u projektu) financirat će se još 6 pomoćnika u nastavi za 6 učenika.

U okviru programa u kolovozu 2021. godine je raspisan postupak za izbor potrebnih pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama. Sve pristigle prijave su obrađene te je tako među njima odabrano 110 pomoćnika koji će u nastavnoj godini 2021/2022. pružati stručnu pomoć pomoćnika u nastavi.

Dvadeset osnovnoškolskih i osam srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova partneri su Zadarskoj Županiji u ovom vrijednom projektu. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a razdoblje provedbe projekta trajat će od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022. godine.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnere.

Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...