Johnny Depp smatra da zbog kulture otkazivanja “više nitko nije siguran”

Da zbog kulture otkazivanja više nitko nije siguran izjavio je Johnny Depp na San Sebastian Film Festivalu nakon što su se novinari zainteresirali za njegovo mišljenje o jednoj od najaktualnijih tema u svijetu popularne kulture.

Depp je također izrekao je da je cancel culture trenutno van kontrole. “Kultura otkazivanja ili osuđivanje koje se odmah događa predstavlja zagađen zrak. Potrebna je samo jedna rečenica i više nemate tlo, tepih je povučen. To se nije dogodilo samo meni, to se događa mnogim ljudima. Ovakve stvari su proživjeli i muškarci i žene. Nažalost, u određenom trenutku počinjemo misliti da je to normalno. Ili da su to oni, a nisu” , govori Johnny Depp.

Siguran je da se svi trebamo boriti protiv nepravde uzrokovane kulturom otkazivanja, jer kako priča, nije važno je li nepravda uzela umjetničku licencu. Kad postoji nepravda, na nama je da ustanemo i pomognemo toj osobi jer je njoj to potrebno.

U istom je obraćanju dao do znanja da je zabrinut zato što bi njegovo pojavljivanje na festivalu moglo uvrijediti ljude, a on to ne želi učiniti. Kratko je i jasno rekao kako on nije ništa kriv, a jedino što radi su filmovi.

Podsjetimo, Depp je na svojoj koži osjetio nesigurnost koju sa sobom nosi kultura otkazivanja. Prošle je godine izgubio legalnu bitku s britanskim magazinom The Sun nakon što su ga nazvali wife-beaterom. Časopis ga nije neosnovano prozvao čovjekom koji tuče žene, već su tvrdnje koje je iznijela njegova tadašnja partnerica, Amber Heard, proglašene “u većoj mjeri istinitima”. Samim time, The Sun ga nije klevetao, a on je time jednom nogom stao među cancellane zvijezde, piše Muzika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...