“Ready or Not”, nakon 15 godina ipak Fugees reunion

Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel su opet zajedno. Originalna postava progresivnog hip hop sastava Fugees okupila se nakon 15 godina i najavila turneju koja kreće već večeras kad imaju i prvi nastup – u New Yorku. Sama turneja je u čast 25 godina albuma The Score, a osim po Americi, nastupat će u Nigeriji i Europi, od Europe, to su zasad Francuska i Velika Britanija.

“Fugees imaju kompleksnu, ali utjecajnu povijest” izjavila je Lauryn Hill. “Odlučila sam odati počast projektu, njegovoj godišnjici i obožavateljima koji cijene što smo napravili stvaranjem platforme mira na kojoj bismo se mogli ujediniti, izvesti glazbu koju volimo i svijetu dati primjer pomirenja.”

“Dok slavim 25 godina s Fugeesima, prvo sam se sjetio da smo se zavjetovali da se nećemo bavimo samo glazbom, nego da ćemo biti pokret. Da ćemo biti glas onih koje se ne čuje, a u ovim izazovnim vremenima, još jednom sam zahvalan što nas je Bog spojio.” dodao je Wyclef Jean.

Do raspada je došlo prvi put 1997., a 2004. su već imali reunion koji nije dugo trajao. A još 2007. su izjavili kako od budućih reuniona neće biti ništa obzirom da Pras i Hill nisu u stanju zajedno surađivati.

Solo karijere su im ipak nastavile, a ako se prisjetimo, Lauryn Hill je 2014. otvorila Outlook festival u Puli, a još 2007. je imala i solo nastup na Exitu u Novom Sadu, javlja Muzika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...