Što “crveno” znači za zadarski turizam, je li sezona gotova? Kadija: “Ne mora značiti da će naša eminentna tržišta slijediti ovu preporuku!”

Na najnovijoj korona karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, koju objavljuju svakog četvrtka, cijela Hrvatska je u crvenom.

Nastavak je to pogoršanja epidemiološke situacije. Hoće li se ona odraziti na uspješnu turističku priču i je li ovo doista kraj dugo očekivanoj, iznenađujuće dobroj sezoni, upitali smo Mihaelu Kadiju, direktoricu Turističke zajednice Zadarske županije.

S obzirom na kontinuirano povećanje broja zaraženih, dolazak na crvenu listu EDDC-a ne iznenađuje. To ne mora značiti da će naša emitivna tržišta slijediti tu preporuku, već ćemo to doznati u sljedećim danima. Svaka država ima svoja pravila oko procjene rizičnosti druge države, ali i uvjeta povratka. Svakako se primjećuje kako će Covid-potvrda, koja jamči jedan od tri uvjeta (cijepljenje, preboljenje ili negativan test), biti dugoročan uvjet za prelazak granica većini zemalja. U svakom slučaju, lista ECDC-a je indikativna i pitanje je vremena kada će nas i pojedinačne države staviti “u crveno” ako ovako nastavimo s trendom rasta zaraženih, odgovorila nam je direktorica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...