Željko Mavrović za Antenu: “Sigurno bih prihvatio borbu s Mikeom Tysonom. Nadam se da će me njegova ekipa sutra primijetiti”

Tko bi rekao da će se legendarni boksač rođen 1969. godine, naš Željko Mavrović vratiti u ring u kojem je zadnji put nastupio davne 1998. godine, kada je izgubio u teškoj kategoriji po WBC verziji od Amerikanca Lennoxa Lewisa, jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.

Nazvali smo “Šaku sa Srednjaka” u Klagenfurt u Austriji, gdje će sutra ukrstiti rukavice sa malo poznatim

Gruzijcem Ramazi Gogichashvilijem, koji ima tek 27 godina. Za Antenu Zadar je vrlo rado pristao na razgovor.

– Za moje godine u savršenom sam fizičkom stanju, dat ću sve od sebe da to i pokažem u ringu, jer to je jedino mjesto gdje mogu provjeriti svoje sposobnosti, sparing i treninzi su samo djelomično testiranje mojih mogućnosti.

Gruzijac je dvostruko mlađi od vas?

– Da, i to mu je veliki nedostatak, neiskusan je.

Na kojoj ste trenutno kilaži?

– Ne znam točno, poslijepodne je službeno vaganje ali negdje sam između 98 i 100 kilograma, na 191 cm visine, obojica smo na sličnoj kilaži.

Da li je motiv povratku u boks isključivo novac ?

– To je samo jedan od motiva, međutim, ovaj meč mi sigurno neće donijeti neki veliki novac, ovo će mi poslužiti za ulazak u nešto meni posebno bitno, govorim o boksačima moje generacije. Želim da me ti stariji  boksači primijete, poput Mikea Tysona, Evandera Holyfielda, Lennoxa Lewisa i drugih legendi. Mi smo još uvijek u formi i možemo napraviti svjetski šou, odboksati nešto što je interesantno ljudima, tu bi se volio okušati i dobiti priliku, a ova sutrašnja borba je samo stepenica prema tom putu.

Mike Tyson (55) je već odradio nekoliko egzibicijskih mečeva, bi li prihvatili meč s njim?

– Sigurno da bi prihvatio, bila bi to sjajna borba. Nadam se da će me njegova ekipa sutra primijetiti, i da ću im poslati poruku nakon moje pobjede.

Što bi poručili zadarskim ljubiteljima boks?

– Zadar je jedan sportski, ujedno i boksački grad, mislim da ima desetak boksačkih klubova. Uvjeren sam kako će dosta Zadrana pratiti meč putem Tv prijenosa.

Koga se posebno sjećate od zadarskih boksača?

– Posebno bih izdvojio braću Filipi, sa Tonijem sam malo radio i trenirao. Zadar je oduvijek imao dobre boksače, sjećam se od starijih Ivice Živkovića i Dragana Vidaića.
Mavrović i Gogichashvili svoj meč počinju sutra između 20 i 21 sat u Klagenfurtu, a najpoznatiji hrvatski Irokez će kad bude ulazio u ring imati točno 52 godine, 6 mjeseci i 24 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...