Usporedio glavnu sestru zadarske bolnice s King Jong-unom, nepravomoćnom presudom proglašen je krivim!

Darija Katuša, glavna medicinska sestra Opće bolnice Zadar dobila je pravnu zadovoljštinu.

Iako još uvijek nepravomoćnom, presudom Općinskog suda u Zadru zbog kleveta i izrečenih uvreda krivim je proglašen Ivan Brala, povjerenik Sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Brala je, sjetimo, preko Facebook profila optužio glavnu sestru za mobing nad radnicima te je usporedio s Kim Jong-unom, vođom sjevernokorejskog političkog režima.

Optužbe na račun Katuše traju dugi niz godina. Sam Brala 2009. godine bio je dio tima medicinskog osoblja na odjelu Gastroenterologije koji su napisali, potpisali i predali na protokol OB Zadar peticiju protiv Darije Katuše.

Vijećnik Marko Pupić Bakrač svojedobno je za javnom govornicom kazao kako je spomenuta sestra “za vrijeme trajanja pandemije konstantno maltretirala medicinske sestre, tjerala ih da koriste stare i nove godišnje odmore za vrijeme izolacije, upisivala im dane godišnjeg retrogradno bez njihovog pristanka te prijetila premještajima i otkazima ako joj se suprotstave”, što je okuražilo povjerenika Sindikata medicinskih sestara i tehničara da putem medija u svibnju 2020. pozove nadređene, među kojima i bivšeg ravnatelja Darija Nakića da se očituju na peticiju potpisanu prije dugih 11 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...