Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Vladimir Gašpar osvojio sedmo mjesto u bacanju koplja

Zadranin Vladimir Gašpar (30) član AKOI Fortius iz Zadra, osvojio je sedmo mjesto u bacanju koplja u kategoriji F41, na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Vlado je najbolji hitac u konkurenciji osam bacača, imao u zadnjoj šestoj seriji, bacivši koplje 36,54 metara., što mu je najbolji rezultat ove sezone.

Zlatnu medalju osvojio je Kinez Pengxiang Sun s hicem od 47,13 metara, što je ujedno i novi svjetski rekord. Drugo mjesto pripalo je Sadeg Beit Sayahu iz Irana (43,35), a treće Wildanu Nukhailawiju iz Iraka (41,39). Gašparov trener u Fortiusu, Edi Stipić je itekako zadovoljan.

Vlado je imao i više nego dobar nastup jer je prvi put na ovakvom natjecanju, u Tokio je stigao kako bi stekao iskustvo, zadovoljan sam, imao je optimalnu formu.  Uvjeti nisu bili idealni, padala je kiša. Možda je malo bio pod utiskom drugih bacača koji su duže bacali od njega, to ga je malo ponijelo, htio je baciti što bolje, tako da mu je na kraju malo u cijeloj toj izvedbi patila tehnika. Super rezultat za njega, najbolji rezultat mu je do sada bio 38.06 metara, ali ovo su bili puno teži uvjeti, ispunio je moja očekivanja u potpunosti, završio je zadovoljno trener Vladimira Gašpara, Edi Stipić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...