Župan Longin primio nagrađene sportaše: “Svaki uspjeh postignut u ovim teškim vremenima veličam puta deset”

Župan Božidar Longin primio je jutros jedriličarke Eniju Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi, članice Jedriličarskog kluba Uskok Zadar koje su u grčkoj Kalamariji osvojile srebro na Europskom prvenstvu klase 49er FX te zadarskog atletičara Vladimira Gašpara koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio sedmo mjesto, a prethodno je u poljskom Bydgoszczu osvojio srebrno odličje na Europskom paaraatletskom prvenstvu!

-Želimo vam još jedanput čestitati i zahvaliti vam na sreći i ponosu koje ste nam podarili zahvaljujući vašim uspjesima. To je srebro zlatnog sjaja i stvarno je tako. Osim toga, izboriti se za Olimpijadu je san svakog sportaša, a vi ste to uspjeli i još jednom čestitam na tome. Što se tiče jedrenja, ja mogu skromno reći, otkad smo to započeli, nije sve skupa tako izgledalo, a evo Zadar je na svjetskoj karti grad jedrenja na što sam jako ponosan, a možda je u taj dio priče utkan i jedan moj mali kotačić. Zahvaljujem se i vašim trenerima, predsjedniku kluba i svima onima koji su doprinijeli da to funkcionira jer to nije jednostavno, pogotovo danas u ovim teškim vremenima s koronavirusom, rekao je župan i dodao:

-Svaki sportski uspjeh ja veličam puta deset jer su nam zadnje dvije godine zaista promijenile život. To traži izuzetno puno truda i rada i konstantne psihofizičke napetosti, posebno Vlado kod tebe jer uvijek je potrebno angažmana, truda i rada, a osobama s invaliditetom, još dodatno. Nadam se da ćete nastaviti sa svojim uspjesima i da ćete nam dati još više radosti.

Jedriličarka Enia Ninčević zahvalila se na prijemu ali i na gostoljubivosti zbog koje se ona i Mihaela osjećaju kao kod kuće.

-Kao što znate, Mihaela je Splićanka, ja sam Riječanka rođena u Splitu. Nismo iz ovog grada, ali ja sam već toliko godina ovdje da se osjećam kao doma. Svi ljudi u klubu Uskok i oko tog kluba su nam omogućili da treniramo bez ikakvih prepreka. Nije lako doći u drugi grad, ali stvarno smo lijepo primljene i hvala klubu, športskoj zajednici, gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Ovaj prijem izgleda kao mala stvar, ali nama znači dosta, rekla je Ninčević.

-Hvala na prijemu i što cijenite trud i treniranje. Pristupio sam Olimpijadi i ostvario svoj dječački san. Nastavit ću trenirati da budem što bolji i Zadru donesem još više uspjeha i odličja, rekao je Vladimir Gašpar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...