Zelena inicijativa Antene Zadar i Makromikro grupe; Električnim romobilima za očuvanje klime i budućnosti

Zadranima su nepoznati pojmovi poput čekanja u gužvama, vožnja satima s jedne lokacije na drugu, odlazak na posao sat i pol vremena prije, zeleni val…

Izvrsna pozicija i smještaj Zadra vrlo često svima nama, iako već naviknutima na isto, ide u korist. Vidljivo je to u 10 minuta koliko nam treba do najbližeg trgovačkog centra, u 15 minuta koliko vam treba do drugog kraja grada, ili pak u 20 minuta unutar kojih ste krenuli iz kuće, ušli u vozilo, parkirali i došli do željene lokacije u centru.

No ipak, sve ove situacije imaju i svoje loše strane, a to je korištenje osobnih vozila, javnog prijevoza ili ostalih zagađivača koji u atmosferu ispuštaju CO2.

Upravo borbi protiv emisija CO2 svoj mali doprinos daju Antena Zadar i Makromikro grupa, koja je redakcije Antene Zadar opremila električnim romobilima.

– Kako smo do sada na zadatke odlazili osobnim automobilima, često se znalo dogoditi da baš sada nema parkinga ili da su baš sada aktualni radovi na cestama. Ovako u 10-minuta krenemo iz naše redakcije na Relji i na ugodnom morskom zraku bez ikakvih CO2 emisija stižemo na lokaciju događanja, govori nam naš fotograf Matija Lipar.

– Do ove inicijative došli smo zajedničkim prijedlozima razmatrajući drugačiji oblik suradnje od onog klasičnog oglašavanja na portalu i radiju, govori nam glavna urednica medija Antenna Media Groupa – Željka Čačko, te dodaje kako je zapravo i zabavno odlaziti na terene na ovaj način.

– Električni romobili nametnuli su se kao praktična, povoljna i sigurna solucija za gradske vožnje. Kao društveno odgovorna tvrtka, podržavamo svaku inicijativu kojom se ostvaruju pozitivne promjene za očuvanje klime i osiguranje boljitka društvene zajednice, rekao nam je Matija Šokec, voditelj marketinga Makromikro grupe.

Iako smo od Željke i Matije pokušali doznati što u slučaju kiša ili nekih drugih vremenskih nepogoda, samo su se nasmijali i dobacili kako u tim situacijama imaju službene kabanice kojima će dodatno privući pažnju javnosti.

Naša redakcija opremljena je Neon električnim romobilima!

Specifikacije:

  • maksimalna brzina: 25 km/h, domet: do 20 km, vrijeme punjenja: 5-7 sati
  • masa romobila je oko 12.5 kg, maksimalna nosivost do 100 kg
  • jamstvo: 1 godina na uređaj, 6 mjeseci na bateriju ( Panasonic 6.4 Ah )
  • dvostruka kočnica, prednje i stražnje svjetlo, sklopiv dizajn
  • baterija se može izvaditi i napuniti bilo gdje

 Opis:

Neon električni romobil elegantnog crnog dizajna osvojit će svakog ljubitelja električnih romobila. Pokreće se jednostavnim pritiskom na gumb, a kada završite s vožnjom jednostavno ga sklopite i odložite gdje god poželite. Opremljen je motorom od 350W za do 25km vožnje bez stajanja i pruža dva načina vožnje; normalni i Power saving način u kojem štedite bateriju.

Za Vašu sigurnost tijekom vožnje pobrinut će se eABS regenerativan antilock sustav kočenja koji smanjuje zaustavni put na 4 metra. S ciljem smanjenja potrošnje energije, ovaj romobil pohranjuje kinetičku energiju prilikom ubrzavanja u električnu energiju i tako smanjuje potrošnju energije. Zahvaljujućim čvrstim gumama veličine 8,5“, udarci prilikom vožnje će se savršeno apsorbirati omogućavajući Vam ugodnu vožnju. Sklopite ga i ponesite bilo gdje zahvaljujući njegovoj laganoj konstrukciji od svega 12,5 kg.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...