Akcija mladih: “Očekujemo da nas Dukić javno pozove, da svatko izvadi karte na stol i da dođemo do rješenja kako ćemo svi skupa upravljati ovim gradom”

HDZ-u nije jasno da nakon 30 godina moraju otvoriti dijalog sa svim strankama koje formiraju Gradsko vijeće. Nama se mnogo puta kroz medije i druge kanale spočitavalo da proizvodimo kaos, ali iz sveg tog kaosa i navodne revolucije, sve što želimo je demokracija i prvi smo spremni otvarati dijaloge sa svima pa čak i sa tom kriminalnom organizacijom koja je na vlasti 30 godina, rekao je Ante Rubeša iz Akcija mladih koja je danas ispred Gradske uprave održala konferenciju za medije. Kako je dodao, ne žele glumiti uvrijeđene frajle nego razgovarati o dobrobiti građana, napretku i razvoju grada Zadra.

-Ponašanje gradonačelnika je u najmanju ruku bezobrazno prema građanima jer on je taj koji je formirao osnovni proračun, i ako je sada potrebno dati još za plaće i manifestacije, to znači da u startu nije dobro planirao. Svjesni su da je KK Zadru potrebno osam milijuna kuna, ali znaju da će rebalansom dati još tri i da će sigurno izglasati. Nakon ove pressice otići ćemo pred  portu i zatražiti sastanak s gradonačelnikom na kojem ćemo se pojaviti, ne bježimo od odgovornosti. Ako je to nemoguće s današnjim političkim akterima, onda pozivam svih da predamo mandate i krenemo u nove izbore kako bi građani Zadra dobili vlast koja stvarno želi razgovarati bez obzira na političke predznake, poručio je Rubeša, a Marjana Botić uputila je umirujuću poruku korisnicima proračuna koji su, kako je rekla, inaćenjem Branka Dukića u opasnosti da ostanu bez svojih prihoda.

-U našim amandmanima ćemo obuhvatiti sve korisnike koji su u opasnosti, od produženog rada do plaća odgajateljica u vrtiću, do subvencioniranja cijena vrtića za djecu s obitelji s četvero i više djece.  Ako se gradonačelnik prestane inatiti, uspostavit će dijalog, s nama se uvijek moglo razgovarati, no takav razgovor se dogodio samo jednom, rekla je Botić, na što je Rubeša ponovio što konkretno žele od gradonačelnika.

-Očekujemo da nas javno pozove putem medija, nas i sve političke aktere Gradskog vijeća i da sjednemo za stol, spremni smo to učiniti ispred očiju javnosti i da svatko izvadi svoje karte na stol pa da dođemo do rješenja kako ćemo svi skupa upravljati ovim gradom sljedeće 4 godine.

Marko Pupić Bakrač tvrdi da je prozivanje gradonačelnika da su krivi za neisplatu plaća, neistina.

-To je samo on kriv. Ukoliko nema ruku za rebalans, on je kriv. Mi u taj proračun želimo ugraditi neke svoje stavke koje se odnose na sport jer smatramo da raspodjela među klubovima nije pravedna, socijalu i koje se u određenom dijelu odnose na školstvo. Ti naši amandmani će biti uvršteni u proračun ili mi za taj proračun nećemo dignuti ruku.

To je sve spin Jerka Trogrlića koji je ovdje na plaći od 14 tisuća kuna i ja poručujem tom spin doktoru da neće dugo biti na plaći.

Predlažemo gradonačelniku, ukoliko se ne nije u stanju donijeti rebalans proračuna i proračun na taj način da to bude konsenzusom,  podnese ostavku i da se raspusti vijeće te da se krene u nove izbore. To je bjanko ponuda gradonačelniku, izbora se ne bojimo, nismo za blokadu Zadra, kluba ni dječjih vrtićare, rekao je Pupić Bakrač i nastavio:

-Što se tiče KK Zadar, izjava Brane Longina je sramota. Nismo mi nacistički ratni zločinci da bi nama Bog trebao suditi. Postoji li klub zbog njih ili su oni tamo zbog kluba kad daju takve izjave. Usput da kažem,  ja osobno nisam za odlazak Žilavca jer smatram da je u financijskom dijelu zajedno s pročelnikom Mijolovićem ipak napravio korak naprijed.

Ima li uhljeba u KK Zadar?

-Pozvan sam na sastanak u hotelu Kolovare i kad sam pogledao te financijske podatke, mogu reći da je gospodin Žilavec Židov koji je doveo financije sa gospodinom Mijolovićem do te razine da je klub moguće spasiti. Ako ih ima, ima ih manje nego što ih je ikada bilo u prošlosti.

Što poručujete navijačima?

-Oni ne znaju kompletno stanje. Svih sam njih pozivao preko društvenih mreža da se nađemo. Ako sada damo 3 milijuna, dogodine moramo dati šest kada istekne predstečajna nagodba. Moramo se dogovoriti oko srednjoročnog i dugoročnog financiranja kluba, da li će to biti gradski klub ili što ćemo s njim. U tome trebaju navijači aktivno sudjelovati, završio je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...