Čermak dovršio prodaju Croduxa Petrolu za 191.7 milijuna eura; U Zadru preuzeli pet benzinskih postaja, skladišta u Gaženici, Tankerkomerc i Marinu Zadar

Petrol je završio kupnju stopostotnog udjela u Croduxu.

Nabavna cijena za stopostotni poslovni udio iznosi 191.7 milijuna eura, a Petrol će preuzeti i neto financijski dug prema bankama u visini 19.2 milijuna eura.

Podsjetimo, Ljubljanska burza je objavila sredinom siječnja da je Petrol preuzeo Crodux, prenosi Index.

“S povezivanjem dva snažna brenda kupcima, kao i zaposlenima i dioničarima, ćemo ponuditi najbolje od obje tvrtke te kao vodeći partner u energetskoj tranziciji i dalje graditi u budućnost usmjeren ekosistem održivih, a, prije svega, modernijih i digitaliziranih usluga. Tako planiramo prenijeti dobre prakse, s kojima želimo do 2025. godine postati vodeći dobavljač goriva i održivih energetskih rješenja u Hrvatskoj, koja je s današnjim preuzimanjem postala naš drugi dom”, rekla je Nada Drobne Popović, predsjednica Uprave društva Petrol.

Sjetimo, prema pisanju Lidera iz siječnja, uz benzinske postaje, Petrol je preuzeo i ostatak Croduxova poslovanja – skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru.

U Zadru osim skladišnih kapaciteta u Gaženici preuzima i pet benzinskih postaja, čime će ukupan broj benzinskih postaja u vlasništvu Petrola u našem gradu i bližoj okolici porasti na jedanaest.

No to nije sva tranša. Naime, Crodux je vlasnik i Tankerkomerca i Marine Zadar, tako da je i to vlasništvo Petrola.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...