Markotić: “Bilo bi pametno da se mlade žene koje planiraju trudnoću cijepe”

Šefica Klinike za infektologiju “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je danas tijekom konferencije za medije Nacionalnog stožera je zahvalna svim kolegama koji pomažu infektološkoj, epidemiološkoj i mikrobiološkoj struci da iznesu pandemiju na najbolji mogući način.

“Doista su stariji najvulnerabilniji, oni će se lakše zaraziti, teže će oboljeti, duže će ostati u bolnici i zato je najvažnije da naši najstariji sugrađani odluče da će se cijepiti, u tome im mogu pomoći i njihove obitelji, a zdravstveni sustav će im tu pomoći i cijepiti ih”, rekla je Markotić.

 

“Bilo bi pametno da se mlade žene koje planiraju trudnoću cijepe”

“Trudnice su isto tako rizična populacija i bilo bi pametno da se sve mlade žene koje planiraju trudnoću cijepe na vrijeme”, rekla je Markotić.

“Pritisak postaje sve veći, dolaze puno teži bolesnici. Preksinoć u mom dežurstvu imali smo negdje 240 pregledanih, oko 120 upala pluća. Naši rendgeni rade punom parom i praktički se snimaju svi, svaki drugi je imao ozbiljnu upalu pluća, što može zahtijevati i hospitalizaciju.

 

“U siječnju smo izbjegli korona-party, sad smo pred tulumom”

Imali smo situaciju da županijska Hitna zove, da imaju pozitivnu osobu, preko 180 kilograma, visokorizičnu, koja će vjerojatno završiti u intenzivnoj.

Nakon toga zovu da imaju trudnicu u teškom stanju, stanje joj se sinoć pogoršalo, dijete je, srećom, živo doneseno na svijet carskim rezom, a ona je stavljena na respirator. Zasad je živa, nadam se da će tako i ostati”, rekla je Markotić.

U siječnju smo izbjegli korona-party, a sad smo ne pred partyjem, nego pred tulumom i umjesto korona-tuluma, možemo imati tulum cijepljenja”, rekla je Markotić, piše Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...