Medicinskoj školi gotovo 10 milijuna kuna, jednako toliko uložit će se u Biljane Donje

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u petak je u Domu Zadarske županije uručio pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna.

Sredstva su dodijeljena Agenciji za razvoj Zadarske Županije Zadra Nova, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar, te tvrtki EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Ravnateljica agencije Zadra Nova Marina Dujmović Vuković preuzela je ugovore za sufinanciranje tri projekta – Zadra Nova Za vas u vrijednosti 2.478.787,31 kuna, PEPSEA (Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Andriatic from Pollution) u vrijednosti od 1.010.067,64 kuna i STREAM (Strategic development of flood management) u vrijednosti 2.111.671,64 kuna.

Medicinskoj školi Ante Kuzmanića za projekt „Unaprjeđenje infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ uručen je ugovor u vrijednosti 9.427.059,01 kuna, a ugovore je preuzela ravnateljica Anita Basioli, dok je direktor tvrtke EKO d.o.o. Dino Perović preuzeo ugovor vrijednosti 10 milijuna kuna za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.

„Sva sredstva dolaze, usuđujem se tvrditi, u dobre ruke jer je riječ o projektima značajnim za širu zajednicu. Stoga koristim prigodu i upućujem svoju iskrenu zahvalu resornom ministarstvu, osobito državnom tajniku Erliću, ali i Vladi RH na čelu s predsjednikom Plenkovićem, koji se maksimalno trude stvoriti sve preduvjete kako bi mi na lokalnoj i regionalnoj razini što uspješnije koristili europska sredstva“, istaknuo je tom prigodom župan Božidar Longin dodavši da pred nama stoji značajan novac u novom programskom razdoblju EU, u kojem je za projekte u Hrvatskoj predviđeno gotovo 25 milijardi eura.

„Nove mogućnosti financiranja razvojnih projekata možemo dobro iskoristiti samo kvalitetnim planiranjem i jednako takvom pripremom projekata. Zadarska županija će biti spremna, jer smo aktivnim pristupom napravili dobru pripremu, kako s našim razvojnim agencijama tako i s gradovima i općinama. Svakako da nam je izgradnja vodovoda i odvodnje i dalje jedan od prioriteta, a nastavit ćemo raditi na projektima prometne, ribarske i poduzetničke infrastrukture, navodnjavanja poljoprivrednih površina, razvoja školstva i zdravstva, kao i brojnim drugim projektima važnim za kvaliteniji život naših stanovnika“, najavio je župan.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...