Cestitka_Uskrs

Razočaran sugrađanin: “Hitna satima odbija doći na intervenciju, pravdaju se spominjući covid pacijente”

Neugodno iskustvo s nama je podijelio sugrađanin (podaci poznati redakciji) razočaran u zadarski sustav hitne pomoći.

Po njegovu baku koja je u visokom febrilitetu, prepričava nam, djelatnici hitne pomoći odbijaju doći.

Pozivi koje upućuje od danas prijepodne, nisu urodili plodom.

Iz hitne inzistiraju da stariju gospođu obitelj sama doveze do službe.

Unuk je osoba s invaliditetom, ali to nije jedini problem.

– Prvi put kada sam zvao rekli su mi da prevoze covid pacijenta, drugi put su također kazali da su svi timovi vani i da taman idu po covid pacijenta. Treći put slična priča i kazuju nam da bismo je ipak mi nekako trebali dovesti sami. Baka od jutros ima temperaturu 39, no ona je žena koja ima preko 80 godina i nemoguće ju je nagovoriti na odlazak u bolnicu. Zato sam i zvao, kako bi medicinsko osoblje došlo do nas, vidjelo u kakvom je stanju i po potrebi je uzeli u obradu. Osobno smatram da je odnos i postupanje prema starijim osobama katastrofalan. Svi imamo pravo na život, imali 50, 60 ili preko 80 godina. Mislim da se samo pravdaju spominjući covid pacijente, kaže nam razočaran Zadranin čije ime je poznato redakciji.

Kaže kako mu cilj nije nikoga diskreditirati, stoga ne želi spominjati imena medicinara, ali smatra kako mu je dužnost upozoriti na nemarnost hitne pomoći prema osobama starije životne dobi.

U tijeku pisanja članka dobili smo informaciju da je po gospođu kojoj je u međuvremenu postalo znatno lošije krenulo jedno vozilo. Od 11 do 16.24 prošlo je više od 5 sati, stoga poanta priče ostaje ista.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...