Na Paklenici teško ozlijeđene dvije planinarke, jedna je upućena na operaciju u zadarsku bolnicu

Dežurni spašavatelji Stanice HGSS Zadar u NP Paklenica ovaj vikend imali su dvije akcije spašavanja. Obje akcije bile su sa osobama koje su imale teške ozljede. Prva se desila u subotu  kada je penjačica pala u smjeru “Aigor”, Kuk od Skradelin. Pri padu je ozlijedila obje noge. Nakon imobilizacije i transporta UT 2000 nosilima do ceste predana je HMP.

Druga akcija bila je u nedjelju. Ozlijeđena osoba nije penjala već je osiguravala penjačkog partnera u Klancima na smjeru “Il viaggio”. On je pri padu povukao partnericu koja je udarila nogom o stijenu i zadobila otvoreni prijelom skočnog zgloba. Dežurni spašavatelji su sanirali ozljedu, a kako do smjera može doći vozilo HMP nije bilo potrebe za transportom. Unesrećena je upućena na operativni zahvat u zadarsku bolnicu. Obje unesrećene su hrvatske državljanke.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...