Nova odluka o naplati parkinga za stanare Poluotoka, vraća se mogućnost kupovine druge povlaštene karte, ali po uvećanoj cijeni: “E pa, neće proći!”

Pred Gradsko vijeće bi se uskoro trebala naći nova Odluka o naplati parkinga za stanare Poluotoka.

Najavio je to pročelnik Robertino Dujela, a šef zadarskog SDP-a Daniel Radeta odmah je reagirao ustvrdivši kako se Dujela posuo pepelom i priznao da je pogriješio Odlukom zbog koje su mnogi stanari mjesecima skupljali kazne.

– Donijela ju je tada HDZ-ova većina, bez mogućnosti rasprave, prijedloga i prihvaćanja mišljenja nas stanara Poluotoka kojima parking ne predstavlja nikakav luksuz, već nužnost i potrebu. Upozoravao sam tada kako će nova Odluka prije svega biti neustavna i diskriminirajuća, a uz sve to i poskupiti život nas stanara za 2.400,00 kuna godišnje samo zbog adrese prebivališta. Danas predlažu novu Odluku i prezentiraju se kao dobrodušni ljudi puni razumijevanja za probleme, pa vraćaju mogućnost kupovine druge povlaštene karte, ali i ovoga puta po uvećanoj cijeni od 1200 kuna godišnje, uz ograničenja po zonama. Valjda im i onih 8,5 milijuna kuna u OPG-u Obala i Lučice nije dovoljno pa su ponovno odlučili opaliti po stanarima Poluotoka. E pa, neće proći!, kaže Radeta.

Napominje kako će predložiti neke izmjene u Odluci.

To je mogućnost kupovine druge godišnje pretplate za stanare s prebivalištem po istom cjeniku kao i za prvo vozilo, mogućnost parkinga u svim zonama (0,1,2,3,4) bez obzira na vremenski ili kalendarski period, povratak naljepnica ili kartica koje označavaju vozila s povlaštenom kartom i ukidanje javnobilježničkih ovjera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...