Počelo suđenje ravnateljici virskog vrtića, Kapović najavio borbu protiv korupcije: “Progon koji se događa na općinskom sustavu Vira već 16 godina ima političku pozadinu”

-Naša ravnateljica Jagoda Radović je danas u sudnici gdje počinje kazneni progon protiv nje. Ona je nevina, ona nije oštetila naš proračun. Ovo je jedna vrsta političkog progona i naše politike zadnjih 20 godina, to su sve prijašnji protukandidati Kristijana Kapovića. Možemo zaključiti da nekome smeta Vir i njegov rapidan razvoj, besplatan vrtić, to što kao jedinica lokalne samouprave podupiremo učenike, studente, zapošljavamo ljude. Hrvatska je ta koja odumre, a Vir konstantno raste, rekao je jutros Marino Radović, načelnik Općine Vir, ispred zgrade DORH-a i Općinskog suda suda gdje je započelo suđenje ravnateljici DV Smješko zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava.

Kako je rekao Kristijan Kapović, koordinator koalicije DSU-HNS-HSLS i bivši načelnik Općine Vir, Radović je suspendirana od 2018. a optužnica je podignuta krajem veljače 2017.

-Slučajno su bili izboru u svibnju 2017. Prva optužnica protiv mene je podignuta 2007. godine kada sam ja bio kandidat na parlamentarnim izborima, druga je podignuta 2010., 2013. je dignuta treća, to su slučajno bili izbori za lokalnu samoupravu. Marko Vučetić, današnji predsjednik Gradskog vijeća je 2015. bio dio platforme MOST-a, a 2016. dio vladajuće većine RH kao saborski zastupnik. Četiri godine svog mandata je potrošio na manipuliranje svojom pozicijom tako da je, umjesto da je radio na razvoju županije i Zadra, kako mi kažemo, badnjia u PU zadarskoj i različitim hotelima, ugostiteljskim objektima s ministrima i potencijalnim kadrovima PU zadarske i državnog odvjetništva.  Njemu je bilo jako interesantno da odstrijeli općinski sustav u Viru jer je on od tog sustava doživio poniženje jer je na izborima 2013. izgubio s više od 21 posto razlike. Danas je on glavni svjedok protiv naše ravnateljice iako nikad nije živio u Viru, drugi glavni svjedok je njegova sestra Marija Bašić, a treći Srećko Radović, moj protukandidat koji je 2009. dobio manje od 3 posto glasova, u Viru poznat kao psihijatrijski slučaj, rekao je jutros Kapović, dodajući da se maltretira osobu koja je, kaže stvorila najbolji dječji vrtić u Hrvatskoj koji danas ima preko 20 djelatnika i 80 štićenika.

– Nije pristala na ucjenu policije i državnog odvjetništva koji su joj izričito rekli da neće biti kažnjeno gonjena ukoliko optuži mene, što je odbila. Ovo je tragedija hrvatske države. Od 2013. godine živimo u EU i mi ćemo ovaj problem internacionalizirati jer nema dovoljno snage unutar sustava RH, pogotovo ne u Zadru. Hobotnica je jako dobro razvijena, dodao je Kapović i najavio da će tražiti očitovanje Ministarstva pravosuđa, Ravnateljstva policije, Ministarstva unutarnjih poslova, saborskog Odbora za pravosuđe, Državnodvjetničkog vijeća, saborskog Odbora za korupciju.

-Progon koji se dešava na općinskom sustavu Vira 16 godina ima političku pozadinu. Sustav kroz koji su prošle milijarde kuna se maltretira na tjednoj bazi od strane represivnog sustava, a sve što su nam pronašli unatrag 20 godina je da smo dijelili plaće djelatnicima, zato je gospođa danas na sudu, ali neće to tako biti. Što su nam našli u 20 godina? Da smo napravili cestu? Zamislite da vas netko optuži da kradete kavu, čaj ili led. Nama koji smo svi materijalno zbrinuti, 20 direktora i pročelnika, nitko nije ovisan o javnoj plaći, a u javni sustav smo ušli da bi stvarali. Od mjesta koje je netko nazivao blatom, napravili smo pitu. Nismo mi krivi što smo se rodili kao Virani, što su naši preci prije više od sto godina otkupili otok i što smo mi imovinski multimilijunaši. Obavijestit ćemo delegaciju Europske komisije i Europol jer je ovo politička korupcija. Svu svoju energiju ću uložiti u borbu protiv korupcije na području Zadarske županije. Obavijestit ćemo svih 27 ambasada Europske unije. Obiteljski biznis u pravosudno represivnom aparatu, obitelji koje su se umrežile, Bajlo, Škara, Rukavina, Vulić, treba razbiti. Neće nas nitko reketariti na javnim jaslama, a mi njih financiramo, poručio je Kapović.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...