U Kino Zoni večeras pogledajte “Dragi drugovi”, nagrađivanu povijesnu dramu legendarnog ruskog redatelja

Ovu nedjelju obavezno rezervirajte za Kino Zonu jer nam stiže višestruko nagrađivana povijesna drama legendarnog ruskog redatelja Andreja Končalovskog, ‘’Dragi drugovi’’.

Novočerkask, Sovjetski Savez, 1962. godine. Ljudmila je članica Partije i odana komunistica koja se tijekom Drugog svjetskog rata borila za staljinističku ideologiju. Sigurna u to da će njezin posao kreirati komunističko društvo, ova žena prezire bilo kakav anti-sovjetski sentiment.

Međutim, tijekom štrajka u jednoj lokalnoj tvornici, Ljudmila svjedoči ubojstvu nekolicine radnika, a sve pod naredbom vlasti koja na sve načine pokušava ugušiti radničke štrajkove diljem SSSR-a. Nakon krvoprolića, kada svjedoci pobjegnu s trga, Ljudmila shvaća da je njezina kćerka nestala. Unatoč blokadi grada, masovnim uhićenjima i pokušajima vlasti da zataškaju masakr, Ljudmila traži nestalu kćeru. Premda ne zna kako će njezina potraga završiti, Ljudmila shvaća da se njezin život u potpunosti promijenio.

Potresna drama koja na upečatjiv način pripovjeda o događajima koji su dugo vremena bili prekriveni velom tajne osvojila je brojna priznanja od kojih prvenstveno valja izdvojiti posebnu nagradu žirija na festivalu u Veneciji, odnosno, nagradu za najboljeg redatelja na festivalu u Chicagu.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...