Viranin dobio Zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa: “Jedna doza krvi spašava tri života!”

Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi u Hrvatskoj jučer je u hotelu Kolovare održana svečanost na kojoj su priznanja i zahvalnice uručene ženama koje su krv darovale više od 35 puta i muškarcima koji su krv darovali 50 puta.

Predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir Goran Vicković bio je među onima koji su svojim predanim radom zaslužili jedno takvo priznanje.

– Kada sam prvi put na Viru sudjelovao u akciji darivanja, bilo nas je troje ili četvero darivatelja, a sada na svakoj od tri godišnje akcije prikupimo oko 70 doza – kazao je Vicković prisjećajući se rasta nekad malenog aktiva do sadašnjeg virskog UDDK-a. Pored vođenja virske udruge u svim njezinim aktivnostima, Vicković također redovito pristupa akcijama darivanja.

– Osjećaj je uvijek isti, dobar i pozitivan, jer znaš da jedna dozi krvi spašava tri života – naglasio je još Vicković, kojemu je uručena Zahvalnica za poticanje i razvijanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Zahvalnicu je Vickoviću uručila voditeljica Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru Marijana Nadinić, dr. med.

Predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković kazao je zadarskim novinarima kako je svim darivateljima krvi na akcijama darivanja osjećaj uvijek isti – dobar i pozitivan, jer jedna dozi krvi spašava tri života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...