VRAĆA SE ADVENT Nakon dvije godine pauze čekaju nas koncerti, kućice i prigodne cijene u ugostiteljskim objektima!

Nakon dvije godine Advent se vraća u Zadar!

Puno događanja, prigodnih programa, dobre spize, zabave za djecu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena kratki su sadržaj šestog izdanja Adventa u Zadru. Kao i dosad, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Mnogo je bilo upita od strane Zadrana, naših gostiju i ugostitelja hoće li se omiljena zimska manifestacija održati ove godine.

Uslijed neizvjesne epidemiološke situacije tijekom nadolazećih zimskih mjeseci, ali i uz značajno manji budžet od onog iz 2019. godine, tri krovna organizatora sastavila su okvir po kojemu će se manifestacija ipak održati u optimalnoj formi i sadržaju uvažavajući aktualne epidemiološke mjere i preporuke.

Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog 2021. i trajat će 36 dana do 1. siječnja 2022. godine.

Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palače Cedulin i na Forumu, na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni program i koncerti od 17 do 24 sata, dok će tijekom jutarnjih sati prostor biti zatvoren.

Petkom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvijezde poput Massima Savića, Nene Belana i njegovih Fiumensa, A strana i grupe Cambi, a subotom će nas zabavljati renomirani zadarski izvođači Đani Maršan, grupa Forum i ostali.

Djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. prosinca posjetiti Sveti Nikola te 13. prosinca Sveta Luce.

Cijeli grad, pa tako i adventski sajam bit će u funkciji, veseli i otvoreni za vrijeme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.

U sklopu „Adventa“ će brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta „Đir po gradu“, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonijet će i ŠC Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...