BEZ DOGOVORA Novi sastanak o KK Zadru sutra navečer iza zatvorenih vrata, Meštrović nakon svađe s Longinom napustio vijećnicu

Sastanak predstavnika Nadzornog odbora KK Zadra, klupskog direktora Željka Žilaveca, team menagera Branimira Longina, gradonačelnika Branka Dukića i manjeg dijela gradskih vijećnika završio je demonstrativnim odlaskom Enia Meštovića.

Novi sastanak održat će se sutra navečer iza zatvorenih vrata, kada će se, ako Dukić uspije okupiti predstavnike svih političkih opcija u Gradskom vijeću, pokušati dogovoriti hoće li KK Zadar i pod kojim uvjetima dobiti 3 milijuna kuna.

Jedina novost koju je Dukić tijekom trosatnog sastanka najavio je da će sastaviti novi prijedlog rebalansa proračuna bez stavke namijenjene KK Zadru. Nakon što je Dukić objasnio da je sastanak sazvao na zahtjev Nezavisne liste Enija Meštrovića “kako bi se okupili i raspravili nesuglasice te vidjeli na koji način će doći do, bilo zajedničkih, bilo drugačijih stavova”, uslijedila je prezentacija predsjednika Nadzornog odbora Luke Kolanovića, izlaganje direktora Željka Žilavca, bivšeg predsjednika NO Ivana Mijolovića, gradskih vijećnika, a potom i financijskog stručnjaka Zdenka Jukića, kojeg je angažirao Meštrović.

Kolanović je za sutra najavio razgovor s kandidatom za novog sportskog direktora, pa je Meštrović zaključio da se NO opet igra struke i ne raspisuje javni natječaj.

– Igrate se struke! Vi ste nadzor, niste struka, raspišite javni natječaj pa izaberite sportskog direktora, poručio je Meštrović.

Od tri uvjeta koje je Meštrović postavio za prihvaćanje rebalansa jedan je ispunjen. Naime, dobio je financijsko izvješće za prošlu sezonu, iz kojeg je vidljivo da je ukupni dug s 28 milijuna u prošloj godini smanjen na 26.

Do eskalacije je došlo prilikom izlaganja team managera Branimira Longina koji je rekao da je kao sportski direktor imao grešaka, pa ga je NO smijenio i postavio za team menagera kako Klub i momčad ne bi ostali na suhom.

-Nikoga od vas ne smatram kompetentnim za razgovor na temu stvaranja mladih igrača, rekao je Longin okupljenima, na što mu je Meštrović odgovorio da nema autoritet govoriti o struci jer je smijenjen.

-Nemaš ni ti autoritet, ni ljudski ni profesionalni, rekao mu je Longin nakon čega je Meštrović napustio sastanak.

Gradonačelnik Dukić je po izlasku iz vijećnice komentirao sastanak.

-Uvijek postoje razlike u mišljenjima. Željeli smo da ovo bude transparentno i na prijedlog gospodina Meštrovića, sudjelovali su i mediji, a što neki kako i vidite nisu pozdravili. Treba transparentno objasniti situaciju u KK Zadru, što to znači za Zadar i budućnost našeg košarkaškog kluba. Uvijek ponavljam da je to naše vlasništvo i da sam ja kao gradonačelnik i cijela Gradska uprava obavezni pomagati i razvijati KK Zadar. Vidjeli smo prezentaciju zadnjih četiri godine u KK Zadru, vidimo da ide smanjivanje dugova, razvoj mlađih selekcija. U zadnje dvije godine osvojili smo Kup Krešimira Ćosića, a u mlađim selekcijama smo prvaci države. Stvari se pomiču, neki smatraju da to treba čim prije, ali sve velike promjene idu polako. Ega trebamo spustiti i razmišljati kritički i donijeti ispravne odluke. Danas se nismo uspjeli dogovoriti. Sutra navečer ćemo se pokušati naći bez medije, rekao je Dukić, dodajući kako će rebalans ići sa KK Zadrom ili bez njega.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...