Komedija “Potplaćeni! Ne plaćamo!” uskoro u HNK Zadar

Sljedeći tjedan, u utorak, 16. studenog u HNK Zadar pogledajte komediju “Potplaćeni! Ne plaćamo!” Darija Foa u produkciji INK Pula i u režiji Patrika Lazića.

Početak predstave je u 20 sati.

Talijanski nobelovac Dario Fo napisao je 1974. ovo djelo kao poticaj za diskusije s otpuštenim radnicima, štrajkašima i imigrantima bez perspektive. Osnovni problem ovog komada počiva na osiromašenom radništvu koji jednoga dana, smatrajući da su cijene u supermarketima daleko veće od njihovih prihoda, odluče proizvode platiti onoliko koliko oni procjene da ti proizvodi zaista vrijede.

Radnja započinje povratkom nezaposlene Antonije iz supermarketa gdje je iskoristila pobunu kupaca i doma donijela izdašnu “špežu koju je dobila u pola cijene”. Dio namirnica želi podijeliti s prijateljicom Margheritom koju je pomalo strah što će njen muž, Luigi, reći. Ni Antonijin suprug, Giovanni, ne smije o tome ništa znati. Giovanni je konzervativan radnik lokalnog brodogradilišta koji poštuje zakone. Antonijin način izlaska iz ovog problema pokrenut će urnebesne komične situacije…

Dario Fo jednom je izjavio kako smijeh ne otvara samo vaša usta već i um.

SOTTO PAGA! NON SI PAGA! je vrlo aktualna i značajna komedija koje će Vas zabaviti i dopustiti  da razmislite o ozbiljnim i važnim društvenim problemima.

Predstava je u Premijernoj pretplati.

Ulaznice su od 12. studenog u prodaji na blagajni HNK Zadar.

Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...