Otvorene prijave za zadarsku utrku Wings for Life World Run 2022.

Prije nešto više od osam godina svijet je odlučio stati na noge i na jedan dan zaboraviti na sve prostorne i vremenske granice. Neprofitna zaklada Wings for Life odlučila je svijetu prenijeti svoju poruku i misiju i to utrkom koja će ujediniti svijet i startati u istom trenutku diljem svijeta.

Wings for Life World Run utrka je koja će i devetu godinu zaredom, 8. svibnja 2022. točno u 13 sati po našem vremenu započeti, a točnije nastaviti beskompromisnu potragu za jedinim ciljem – lijekom za ozljede leđne moždine.

Zadar je domaćin hrvatske utrke ponovno nakon dvije godine utrke uz aplikaciju, a prijave su otvorene na stranici www.wingsforlifeworldrun.com.

Nakon prve utrke kad je u Zadru startalo skoro 2000 trkača, utrka je 2019. u Donatov grad dovela njih čak 9000 koji su trčali za jedan cilj.

Wings for Life World Run u 2022. okupit će 5000 sudionika na službenoj utrci na lokaciji i još tisuće drugih na utrci uz aplikaciju.

Utrka koja zapravo nema ciljne linije, već je ta ciljna linija presretačko vozilo koje se kreće za trkačima, svake godine oduševi sudionike, a hrvatska staza pruža se od Liburnske obale preko Jadranske magistrale pa sve do Primoštena kad bi presretačko vozilo trebalo sustići i posljednjeg trkača u utrci.

Sudjelovati mogu svi, bili profesionalni trkači ili samo rekreativci, netko tko do sada nije trčao, ali i oni koji sanjaju da jednom hoće. Svi se kreću prema vlastitim mogućnostima, a pobjednik je zapravo svatko tko započne utrku.

Važno je napomenuti da se stopostotna vrijednost iznosa svih startnina ulaže izravno u zakladu Wings for Life, koja tim novcem financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine. Prijavi se i ti i trči s cijelim svijetom za one koji ne mogu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...