Gradonačelnik Čabra, rođeni Zadranin: “Svim stanovnicima i turistima – živite normalno, bez ograničenja!”

Gradonačelnik Grada Čabra, rođeni Zadranin Antonio Dražović, u otvorenom se pismo oglasio o obveznim covid potvrdama u javnim i državnim službama.

Tijelo koje je tu odluku donijelo, poručio je, ne smatra “nadležnim i meritornim za donošenje takvih i sličnih odluka”, jer njih može donijeti samo Hrvatski sabor.

Covid potvrdama se, zaključuje, ljude samo “diskriminira i segregira”.

“Slijedom navedenog obavještavam sve stanovnike Grada Čabra i sve turiste i posjetitelje koji će se u sljedećem vremenu naći na prostoru Grada Čabra da će se život nastaviti u uobičajenom ritmu, bez ograničenja koja bi bilo kome mogla stvarati neugodnosti te kako će ustrajati u obrani temeljnih ljudskih prava i sloboda do kraja”, naveo je Dražović.

Pozvao je i “sve ostale kolege gradonačelnike i načelnike diljem zemlje da se odupru segregaciji i polarizaciji društva te da hrabro, slobodno i bez kompromisa stanu u obranu temeljnih ljudskih prava”.

Dražović je inače član Živog zida. Sin je poznatog zadarskog ugostitelja Tomislava Dražovića, koji na Poluotoku drži legendarni kafić ABA. Njegov brat, Tomislav Dražović također je u politici. Obnašao je dužnost predsjednika mladeži HDZ-a Zadar, a našao se i na HDZ-ovoj listi za Gradsko vijeće na zadnje održanim izborima.

Završio je Medicinsku školu Ante Kuzmanića u Zadru, a u Rijeku je odselio kada je upisao preddiplomski studij fizioterapije te je tamo i ostao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...