PRIJAVIO ZAŠTITARE Pupić Bakrač neće moći ući u zgradu Županije: “Tko to meni smije zapriječiti ulaz na sjednicu bez ikakvog objašnjenja, ovlasti i zakonske osnove?”

Nakon što mu nije bio dozvoljen ulazak na sjednicu Gradskog vijeća 16. studenog, do nedavno gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač, prijavio je postupak zaštitara policiji koja je slučaj uputila na Povjerenstvo za ocjenu zakonitosti primjene ovlasti.

Na njegov zahtjev da mu se omogući nesmetani ulazak na sjednicu Županijske skupštine, koja će se održati u petak 3. prosinca, policija mu je odgovorila da su uvjeti ulaska regulirani internim aktima tijela jedinice lokalne samouprave.

“Povjerenstvo je ustrojeno u okviru Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Split, Službe civilne zaštite Zadar te vas za daljnje informacije o tijeku i ishodu postupka, upućujemo na ovo Povjerenstvo. U odnosu na vaš zahtjev da vam se omogući nesmetan pristup sjednici Županijske skupštine, ukazujemo da su uvjeti ulaska u zgradu Županije regulirani internim aktima tijela jedinice područne (regionalne) samouprave. U slučaju da se zatraži policijska intervencija, policija će, kao i do sada, pružiti intervenciju te poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, stoji u odgovoru Elvisa Perinčića, načelnika I. policijske postaje Zadar.

Pupić Bakrač medijima je poslao odgovor policiji koji prenosimo u cijelosti:

“Čitam i ne vjerujem što čitam. Je li Vas sram dok pišete ovakve pamflete? Postoje brojni svjedoci i snimke na kojima se jasno vidi da više puta pitam osobe  na ulazu što od mene traže, koja su im ovlaštenja po kojem članku kojeg Zakona  postupaju. Niko mi ništa nije odgovoreno a fizički mi je zapriječen ulaz u  zgradu na sjednicu vijeća kao izabranom vijećniku. Ne mogu nikakvi interni akti poništiti moje zakonsko pravo da kao izabrani vijećnik prisustvujem  sjednici vijeća. Mene isključivo zanimaju ovlasti i primjena ovlasti te zakonska osnova . Tko to meni smije zapriječiti ulaz na sjednicu bez ikakvog objašnjenja,  ovlasti i zakonske osnove ? I Vi meni pišete da će te takvo protuzakonito ponašanje bez ovlaštenja i dalje tolerirati pa će onda neko povjerenstvo razmatrati odnosno sve
to amnestirati  ? I onda ako probijemo fizičku blokadu ( kao što smo mogli prošli put) koju rade neovlaštene osobe na protuzakonit način . Što onda? Privoditi će te nas i dizati nam kaznene prijave jer smo se usprotivili protuzakonitom fizičkom nasilju ?

Krunski dokaz da nema osoba koje su ovlaštene za traženja COVID potvrda i nalaza testiranja te zaprječivanja pristupu radnom mjestu  jest prijedlog  izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje su trenutno na javnom  savjetovanju, a u kojima se propisuje tko će eventualno imati ovlasti i na koji način  će se to provoditi ( iako je i to po mom dubokom uvjerenju protuustavno i u koliziji sa drugim zakonima). U tim izmjenama regulira se i eventualno obavezno cijepljenje  kao i prisilna karantena za necijepljene ( a zdrave ljude ) . Što je iduće nakon zaštite
kršitelja zakona bez ovlasti ?  Upadanje hrvatske policije u domove građana da bi ih  se odvelo na prisilno cijepljenje? Odvođenje necijepljenih u prisilne karantene, logore modernog doba ? Pretjerujem ? Pa da je netko prorokovao prije godinu dana da se  bez nekakve potvrde ili nalaza testiranja neće moći ući u knjižnicu , poštu, na posao,  u gradsku vijećnicu … da će vam te potvrde tražiti neovlaštene osobe bez ikakve zakonske osnove…. da će ih u svemu tome štititi hrvatska policija … Što bi rekli ?Da ga treba u luđačku košulju.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...