VIDEO; Pupić Bakrač podnio ostavku na mjesto gradskog vijećnika: “Pružam građanski otpor i na strani sam onih koji su trenutno segregirani, potlačeni, progonjeni…”

Marko Pupić Bakrač najavio je prošli tjedan da će se radije odreći mandata u gradskoj vlasti, nego popustiti pred pritiskom odluka nametnih od strane Stožera, a danas je na konferenciji za medije naveo razloge zbog koji je podnio ostavku na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću.

-U Gradu je potreban konsenzus sa svih strana da bi se postigli neki dogovori pošto ja više ne mogu ući na sjednice i sudjelovati u radu Gradskog vijeća. Razlog je i to što se ne želim dogovarati s ljudima koji krše zakone i Ustav RH na način da mi neovlašteno zabranjuju pristup u zgradu. Zaštitarima sam barem tri ili četiri puta, dok sam pokušavao ući, postavio pitanje koje su njihove ovlasti i po kojem zakonu postupaju, na što mi oni ništa nisu odgovorili nego su skočili na mene i fizički mi onemogućili ulaz. Razlog zašto smo ispred Prve policijske postaje danas je taj što sam ih više puta kontaktirao i pitao za zakonsku osnovu prema kojoj su zaštitari prema meni postupali. Nigdje u Zakonu o privatnoj zaštiti ne stoji da oni imaju pravo gledati nekakve potvrde, kao ni osobe za šalterima, ravnatelji, domari…Ja sebi ne mogu dopustiti da prelazim preko tih protuzakonitih i protuustavnih radnji, pružam građanski otpor i na strani sam onih koji su trenutno segregirani, potlačeni, progonjeni, pod prisilom da se cijepe ili testiraju, rekao je Pupić Bakrač, dodajući da će u Županijskoj skupštini ostati vijećnik iz dva razloga.

-Jedan je jer tamo nije potreban nikakav konsenzus, tamo smo oporba, a drugi je jer želim da moja suđenja s Božidarom Longinom koja su u tijeku, budu javna. Ja sam sva ta suđenja shvatio kao šansu da razotkrijem kerove režima u institucijama sistema, rekao je Pupić Bakrač koji još ne zna tko će ga zamijeniti u Gradskom vijeću.

-Bio je dogovor da to bude Kristijan Kotlar, ne znam hoće li tako biti, pošto je i njemu trenutno prva okupacija borba protiv ovog kršenja građanskih i ljudskih prava koja su zagarantirana Ustavom. Krše se slobode, a čak i sam premijer Plenković kaže da će on tek stvoriti zakonodavni okvir nakon što je uveo mjere i nas sve koji upozoravamo na to da nema zakonodavnog okvira, naziva pametnjakovićima. Imam jednu poruku za njega: “A ne ti si Adolfe”. Na listi Akcije mladih bilo je još ljudi, moramo se sastati i to je razlog iz kojeg ja danas nisam podnio ostavku, ali ona će sigurno biti podnesena. Na sjednicama Gradskog vijeća neću sudjelovati i ako Bog da neću se uopće vraćati u vijeće, prema čijem sam radu skeptičan i u kojem ima hrpa egotripnih ljudi koji promoviraju sebe. Mislim da je predsjednik vijeća Marko Vučetić dobar kao čovjek, ali ono što on radi ja bih prije nazvao promoviranjem filozofije nego borbom za prava građana, rekao je, upitan jesu li covid potvrde jedini razlog zamrzavanja mandata.

-Ja u vijećnicu ne mogu ući ako netko tamo dovede deset zaštitara od kojih niti jedan ne zna reći koje su njihove ovlasti. Tražio sam od Prve policijske postaje očitovanje što će oni po tom pitanju napraviti, načelnik mi se odbio javiti, glasnogovornica PU zadarske bulazni gluposti da smo u izvanrednom stanju iako bi trebala znati da izvanredno stanje proglašava Sabor RH dvotrećinskom većinom po članku 17 Ustava RH. Vidite što se događa u Austriji i Australiji, želimo li stvarno ići u tom smjeru? Moramo se usprotiviti tome jer idu daljnji koraci koje je najavila Vlada RH, Capak je rekao da se testiranja više neće plaćati iz proračuna što će mnoge dovesti u tešku financijsku situaciju, a nakon toga se 4. siječnja ukidaju sva testiranja i postojat će samo kategorije, cijepljeni i preboljeni, zaključio je Pupić Bakrač.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...