Trakavica oko proračuna se nastavlja; SDP će inzistirati da novac ide siromašnima, ne KK Zadru!

Rebelans proračuna ponovno je nije prošao!

Na sastanku Odbora za proračun i financije, njegov rebalans su podržali Mate Marić (HDZ) i Jurica Bosna (HDZ), protiv je bio Nino Mrčela (SDP), a Manolo J. Birkić (nezavisni) ostao je suzdržan. Nije se pojavio Marko Pupić Bakrač koji je dao obećanje da se neće ulaziti u zgradu Gradske uprave dok se ne poništi odluka o obaveznim covid potvrdama.

O raspodjeli gradskih novaca razgovarat će se ponovno na 6. sjednici Gradskog vijeća, no prema najavama koje dolaze iz SDP-a, ni ovoga puta rasprava neće proći glatko. Naime, SDP-ovci su odlučni u namjeri da provuku svoj amandman putem kojeg traže da se tri milijuna kuna namijenjenih KK Zadru preusmjere na dodjelu božićnica umirovljenicima i djecu u riziku od siromaštva.

“Na sjednici odbora za proračun i financije prijedlog rebalansa proračuna nije izglasan. Cijelo vrijeme smo komunicirali kako smo protiv netransparentnog razbacivanja proračunskog novca, pa smo sukladno tome i na Odboru bili protiv dodatnih 3 milijuna kuna za KK Zadar. Vijećnici će u četvrtak još jednom imati priliku glasati za Amandman SDP-a koji bi te novce trebao preusmjeriti u socijalno osjetljive skupine. Još jednom će moći birati između trošenja novca na odštetu i penale igračima koji odlaze i naših zadarskih umirovljenika s mirovinama manjim od 2500 kuna i djecu koja žive u riziku od siromaštva”, oglasio se Nino Mrčela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...