Većina Hrvata želi uvođenje Covid potvrda, njih 82 posto cijepit će se trećom dozom, a najviše vjeruju Alemki Markotić

Još jedno istraživanje proveo je Dnevnik Nove TV. U njemu se doznaje razmišljanje građana o pandemiji. Cijelo vrijeme provjeravali su kojim školskim ocjenama građani ocjenjuju rad Stožera, a u studenom bi tako dobili trojku ili 3,2.

 

Većina odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem

Većina građana odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem – ta potpora se topi. Tako danas 56 posto građana odobrava rad Stožera, a ne odobrava njih 36 posto. Ne zna 6 posto i bez odgovora je 2 posto ispitanika. Još prije godinu dana rad Stožera odobravalo je 76 posto ispitanika, a protivnika je bilo manje od 20 posto.

 

Hrvati najviše vjeruju Alemki Markotić, ostali gubitnici, a Lauc dobitnik u godinu dana

Najveći broj građana vjeruje Alemki Markotić, njih 28 posto. Slijedi Ivan Đikić s potporom od 19 posto, a od prosinca prošle godine on gubi potporu. Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika. Gordan Lauc četvrti je po redu na ovom popisu i prvi je izbor 8 posto ispitanika. Tako je iza sebe ostavio Davora Božinovića kojega podupire 4 posto građana i Krunoslava Capaka koji može računati na 4 posto potpore. Netko drugi je za 3 posto građana onaj kojem najviše vjeruju, a da nikome ne vjeruje, izjasnilo se 15 posto građana. Ne zna njih 6 posto.

 

Većina želi uvođenje covid potvrda

Većina građana želi uvođenje COVID potvrda, njih 57 posto, a protivi se 41 posto. Ne zna njih 2 posto.

 

Svaki četvrti Hrvat prebolio covid

Većina građana nije preboljela COVID ili njih 75 posto, a četvrtina, odnosno 24 posto građana preboljelo je COVID.

 

Većina će se cijepiti trećom dozom

Velika većina, njih 82 posto, cijepit će se trećom dozom, a 12 posto neće, još ne zna 6 posto cijepljenih građana.

 

NAPOMENA

Istraživanje je provedeno na uzorku od 601 punoljetnog građana, od 29. do 30. studenog 2021. godine. Pogreška mjerenja je +/-4 %.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...