Fotografija “bode” oči i srce; Moreplovac s Tankerske požalio se na hranu, ali “lako njemu, on je pomorac”

Dok je većina nas na kopnu Božić provela u ugodnom obiteljskom okruženju, uz blagdanski stol prepun raznih blagdanskih specijaliteta i slastica, brojni naši pomorci i ovaj su Božić proveli na morima diljem svijeta, daleko od svojih najdražih.

Mnoge se kompanije na brojne načine trude olakšati pomorcima vrijeme provedeno na brodu, svjesne emocionalnog tereta odvojenosti od obitelji s kojim se pomorci posebno suočavaju u ovo blagdansko vrijeme tradicionalno prožeto duhom zajedništva i obiteljskih vrijednosti. Nažalost, isto se ne može reći za sve kompanije.

Nekoliko pomoraca podijelilo je u Facebook grupi Lako njemu, on je pomorac fotografije bogate božićne trpeze koja ih je dočekala za blagdanski ručak. Sudeći po obilju dobre hrane i blagdanskog veselja koje je izvire iz priloženih fotografija, neki od pomoraca ugodno su proveli Božić (koliko je to uopće moguće), premda miljama udaljeni od toplog doma…

No, među radosnim objavama koje su osvanule zadnjih dana u ovoj omiljenoj grupi koja okuplja pomorce, jedna fotografija posebno “bode” oči, ali i srce. Riječ je o fotografiji ‘božićnog ručka’ (ako se priloženo uopće može tako nazvati) koju je objavio pomorac koji plovi na brodu M/V Ravni Kotari u vlasništvu Tankerske plovidbe Zadar.

Kao da činjenica što Božić provode na brodu nije dovoljna, pomorci na ovom brodu su za božićni ručak dobili tek jedan zagoreni batak i nekoliko kiflica – adding insult to injury, kako bi rekli Englezi…

Posebno je poražavajuća činjenica da je riječ o brodu hrvatske kompanije – kompanije koja bi pogotovo trebala biti svjesna koliko je teško Božić provesti na drugom kraju svijeta, u plutajućem ‘zatvoru’, okružen ljudima koje praktički pa i ne poznaješ, prenosi portal Pomorac.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...