Gračac rekorder; U Zadru u 24 sata pale 22 litre kiše po metru četvornom, u Obrovcu poplavila cesta

U protekla 24 sata u Zadru su pale 22 litre kiše po metru četvornom. Na meteo postaji u Zemuniku izmjereno je skoro 27 litara kiše, u Božavi je bilo 19l/m2, a na otoku Silbi je bilo 44,3 litre kiše po četvornom metru.

Najviše oborina na području naše županije jutros do 7 sati palo je u Gračacu gdje je u protekla 24 sata zabilježeno čak 148, 4 litre kiše, što je najviše od jučer i noćas na području cijele Hrvatske.

Kako je objavilo Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH, zbog izlijevanja vodotoka malog sliva Zrmanja-zadarsko primorje na prometnicu Gornji Kosinj-Bakovac promet tom dionicom ceste ograničen.

U objavi je navedeno da je Hidrocentrala Velebit sukladno provedenom planu obrane od poplava smanjila protok vode te tako regulira visinu vodostaja.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...