Juniori KK Zadra ipak ostali bez Eurolige, Bujan: “Moguće je da gledaju kompletno stanje u hrvatskoj košarci”

Juniori KK Zadar na kraju ipak nakon što su dobili pozivnicu, neće sudjelovati na turniru Eurolige, kvalifikacijski turnir trebao se održati u talijanskom Vareseu od 1. do 3. travnja 2022. godine.

Igrači Marka Selina su posljednji tren otpali, a sudionici će na kraju biti Armani Exchange Milano, Cedevita Olimpija Ljubljana, Joventut Badalona, Next Generation Team Varese, Panathinaikos Atena, PFYM Paris, Ratiopharm Ulm i Varese Academy.

Razlog zašto juniori neće sudjelovati na ovom prestižnom turniru pojasnio je voditelj omladinskog pogona KK Zadar Tihomir Bujan.

– Izabrali su atraktivnije momčada ovog trenutka, istaknuo bih da mi imamo svega trojicu igrača koji su 2004. godište, ostali su nam godinu ili dvije mlađi, dakle, hoću reći da je 2004. godište tzv. izlazno godište. Ne znam točno koji je pravi razlog što nas je Euroliga na kraju izostavila s turnira, ali moguće je i da se gleda kompletno stanje u hrvatskoj košarci i njen rejting, sigurno je da se ocjenjuje i kvaliteta domaće hrvatske lige, zatim i rezultati reprezentacije Hrvatske, rezultata već dugi niz godina nema. Naglasit ću, kako seniora KK Zadar također nema u natjecanjima Eurolige i Eurokupa, a moguće je da Euroliga prati i kompletno stanje u KK Zadar. Ne možemo pobjeći od činjenice da su naši juniori zadnji put nastupili na turniru Eurolige 2010. godine, a na međunarodnim turnirima nas godinama veće nigdje nema, sve to utječe na konačnu odluku Eurolige, gleda se vjerojatno svaki detalj. Ovdje moram naglasiti kako je već velika stvar i to što su nas iz vodstva Eurolige uopće i pozvali, sad smo na nekom čekanju, u pričuvi, ako neki od klubova odustane, mi smo spremni odmah uskočiti, ako ne već ove godine, onda sljedeće, samo treba i dalje nastaviti raditi i ostvarivati odlične rezultate, i to u svim mlađim kategorijama, završio je Tihomir Bujan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...