Neočekivan Rubešin potez, pozvao oporbenjake na slogu: “Međusobno si lijepimo osmrtnice i organiziramo sprovode, umjesto da zajedno radimo za građane”

Prilikom glasovanja za proračun bili su za, prilikom glasovanja za njegovu zakonitost, točnije otklanjanje uočenih nedostataka, bili su suzdržani.
Mnogima je potez Akcije mladih neobjašnjiv, zbog čega se oglasio Ante Rubeša.
Interesantno, u svom priopćenju pomirljivog tona poentira kako bi se oporbenjaci kao “većina u Gradskom vijeću” trebali bolje slagati i pružiti kvalitetniji otpor HDZ-u i partnerima koji imaju izvršnu vlast kroz funkciju gradonačelnika.

Umjesto toga, otvoreno kazuje, međusobno si pišu osmrtnice, organiziraju sprovode, obljepljuju grad fiktivnim ugovorima…

U 2022. nada se promjenama.

Njegov osvrt prenosimo u cijelosti:

Iako smo prvotno bili za, na sjednici na kojoj su se izglasavali naši, te amandmani ostalih klubova manjinske većine, kod ovog konačnog zaključka ostali smo suzdržani. Suzdržani iz razloga što smo od prvog dana tražili razgovore, kako bi implementirali naše dugogodišnje ideje i prijedloge u proračun. Ideje koje je HDZ svih ovih deset godina našeg bavljenja politikom zdušno odbijao. Sada kada HDZnema većinu u vijeću, idealna je prilika da pokažemo da smo pored dokazano najvećih boraca protiv korupcije i nepotizma, također spremni i sposobni konstruktivno i razvojno raditi za naš Grad i sve njegove građane bez obzira na bilo koju pripadnost. Ovim putem želim zahvaliti i vijećnicima Eniove Nezavisne liste i našim partnerima s prošlih lokalnih izbora SDP-u, što su nam pomogli da se naši amandmani izglasaju i kao takvi postanu sastavni dio proračuna. Nije zgorega ni reći da je Gradonačelnik odbio sve naše amandmane, te da su vijećnici HDZ-a glasali protiv svih 17. amandmana Akcije mladih. Neki tvrde da je ovo HDZ-ov proračun, pa bi im postavio pitanje, a čiji bi trebao biti, kad su oni osvojili izvršnu vlast (Gradonačelnika) koji je predlagač istog? Mi kao ‘većina’ u vijeću imamo pravo mijenjati ‘samo’ 15 % i umjesto da zajedno osmislimo i izglasamo što više dobrih prijedloga za naše građane, mi si međusobno pišemo osmrtnice, organiziramo sprovode, oblipljujemo grad s fiktivnim ugovorima… Jednom riječju NABIJAMO SE! Osobno žalim radi takve situacije, te se nadam da ćemo u novoj 2022. godini pronaći dovoljno mudrosti, kako bi prešli preko međusobnih razlika i u proračun za 2023. godinu ugradili još puno kvalitetnih programa i prijedloga za naše sugrađane!!! Sve ono što je HDZ odbijao i zanemarivao svih ovih godina…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...