Rubeša: “Perivoj kraljice Jelene je uzurpiran, a u tome je pomogao Dukić. Molim vas da tu romsku kavanu preobličite u maursku kakva je nekad i bila”

Vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša se tijekom Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća osvrnuo na Perivoj kraljice Jelene, koji je kaže uzurpiran. Zajedno s kolegama, Marjanom Botić i Markom Pupićem Bakraćem obavio je inspekciju, čije je rezultate predstavio danas.

– Perivoj  je uzurpiran od službenice, predsjednice Zadre Nove, koja je prije toga bila tajnica župana i u tom svom mandatu je namjestila natječaj za brata, muža, ne znam tko je tu više vezan kako bi uzurpirali prvi javni perivoj u gradu Zadru. Perivoj je gradu poklonio austrijski upravitelj grada Ludwig von Velden koji je bio botaničar. Pošto je to bio prvi javni otvoreni perivoj služio je kao balkon jer jer Zadar još bio tvrđava. U uzurpaciji perivoja je pomogao Branko Dukić tako što je prepustio park Nasadima, a nakon toga povukao nadležnost komunalnih redara i tamo se događa divljanje u prostoru. Prilikom inspekcije koju smo obavili, tu su neke neonske reklame, samo na jednoj maloj ploči stoji da je to park. Prilikom održavanja koncerata, zaštitari stoje na ulazu i ne daju ljudima da ulaze i šeću tim parkom. Problem je i buke koja se razvija u večernjim satima. Obratili smo se Konzervatorskom uredu i Ministarstvu kulture koje nam je poslalo sljedeći odgovor, rekao je Rubeša i pročitao ga:

“Predmeti radovi u Perivoju kraljice Jelene koji se nalazi u sklopu kulturno povijesne cjeline upisano je u registar kulturnih dobara. Za postavljanje transparentne pleksiglasne reklame na ulazu u Perivoj nije od Konzervatorskog ureda nije zatražena nikakva suglasnost, nije prihvatljivo postavljanje svjetlećih reklama što kontrolira i regulira Grad Zadar, Nasadi. Sadržaj disko kluba nije prihvatljiv budući da istim upravlja gradsko poduzeće Nasadi koje sa stručne strane brine o hortikulturi istog”, stoji u odgovoru koji je zaprimio Rubeša.

-Molim vas da ukinete dozvolu za iskorištavanje ovog perivoja i da tu romsku kavanu preobličite u maursku kavanu koja je tu nekada postojala i u kojoj se mogla popiti kava, a ne kao danas drogirati, šmrkati i bacati se sa bedema, poručio je Rubeša Dukiću.

-Vi bi sve ukinuli što vam se ne sviđa. Tako sam to naslijedio, tako sam i ostavio. To je pitanje zabavnog života grada Zadra. Kad dođe ljeto, mladi izuzetno vole taj prostor, mi koji volimo spavati ne volimo da nam buči. O buci treba raspraviti i vidjeti na koji način to pitanje razriješiti, rekao je Dukić na što ga je Rubeša još jednom zamolio da ispravi nepravdu.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...