Započeli pregovori oko Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu, Dukić: “Nadam se da ćemo pokazati zrelost koju građani očekuju od nas”

U Maloj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića s predstavnicima klubova vijećnika Gradskog vijeća u sastavu Damir Burčul, Enio Meštrović, Adela Frank, Ante Rubeša i Nino Mrčela čime je započet proces pregovora oko Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu. Predstavnici klubova iznijeli su i predstavili veći dio prijedloga o kojima će se raspravljati u sljedećim danima, dok su se predstavnici gradske uprave obvezali pismeno očitovati o istima do utorka 7.12. nakon čega će se nastaviti s razgovorima.

Održavanje Sjednice Gradskog vijeća planirano je u tjednu pred Božić:

– Moja je dužnost saslušati prijedloge kolega vijećnika, analizirati ih sa službama te ono što je moguće i održivo uvrstiti u prijedlog proračuna. Otvoreni smo za sve prijedloge klubova vijećnika koje je moguće realizirati i koje su na korist građana. Kad je u pitanju funkcioniranje i razvoj grada odgovornost je na svima nama da pronađemo rješenje za sastavljanje proračuna. Nadam se konstruktivnoj raspravi i da ćemo zajedničkim naporima pronaći suglasje oko budućeg prijedloga Proračuna. Nakon naših odgovora ponovno ćemo sjesti, razgovarati i nadam se pokazati zrelost koju građani očekuju od nas – istaknuo je gradonačelnik Dukić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...