Bobičasto voće vam brzo truli? Evo kako ga trebate čuvati da mu produžite rok trajanja

Odličan trik koji je otkrila Tiktokerica Nicole Keshishian spriječit će bacanje hrane, odnosno bobičastog voća koje nerijetko završi u smeću jer ga se ne stigne pojesti i počne truliti već nakon nekoliko dana. 

Iako ono samo po sebi nema dugi rok trajanja, poput jabuka i mandarina, možete ga produljiti – i do dva tjedna – ako ga pravilno pohranite.

Nicole, u objavi na TikToku, pokaže da prvo izvadite voće iz plastičnog pakiranja u kojem dolazi, a zatim ga ubacite u zdjelu u koju ste prethodno stavili tri šalice vode i jednu šalicu bijelog octa.

Ostavite da se namače 10 minuta kako bi se uklonile sve bakterije i bubice. Isperite i osušite dobro papirnatim ručnikom.

Sada se dolazi, kaže Nicole, do ključnog dijela – pohrane. Jako je bitno da u jednu posudicu stavite papirnati ručnik, pa tek onda voće i da sve zajedno držite u hladnjaku.

“Nitko mi nikada nije rekao da stavim papirnati ručnik i da će tako dulje ostati svježe, a zapravo ima smisla!”, napisala je jedna osoba u komentarima, a ni drugi nisu skrivali oduševljenje ovim otkrićem, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...