Burna 2021. godina na zadarskom području; Cijepljenje, otvaranje kafića, izbori, prvenstvo u košarci, izvrsna turistička sezona, rekordne brojke oboljelih…

Počelo je entuzijastično. Nova godina, nove, zdrave odluke – cijepljenje. Početne gužve za cijepljenje brzo su splasnule pa smo kraj godine, kad je riječ o procijepljenosti, dočekali na začelju Europske unije. Saljani su briljirali po broju cijepljenih u cijeloj Hrvatskoj.

Potres na Banovini potresao je i Zadrane koji su priskočili upomoć. Otvaranje kafića i izbori izvukli su Zadrane iz kuća. Obilježio ih je Enio Meštrović alias Ričard. Košarkaši Zadra, nakon 13 godina, ponovno prvaci Hrvatske. Euforija u gradu, unatoč COVID-u.

U lipnju je gorjelo i samo srce grada, Poluotok. Turistička sezona bila je izvrsna, gosti se nisu dali kući. No s prvim hladnim danima svi su se smrznuli zbog poskupljenja. Poskupjelo je gotovo sve, pa čak i mahovina za pod bor, donosi HRT.

U rujnu su programeri iz cijeloga svijeta stigli u Zadar, a bilo je tako dobro da će doći i dogodine. Dana 31. prosinca – rekord. Čak 337 novozaraženih u Zadarskoj županiji. Vlada blagdanska “šoping” groznica. Prosinac donosi i lijepu vijest – Zadarska županija i službeno je očišćena od mina.

A gradski proračun, donesen je dva dana prije Silvestrova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...