Erlić: “Istina, zaustavljen sam u prometu s koronom, ali mi i pacijentima kažemo da sjednu u auto i dođu na pregled ako imaju tegobe povezane s Covidom”

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije na blagdan Sveta tri kraja zaustavljen je u manjem prometnom prekršaju. Uvidom u evidenciju, policijski službenici shvatili su da je pozitivan na koronavirus.

Vijećnik Jure Zubčić koji je u javnosti obznanio ovu informaciju od ravnatelja traži hitnu ostavku – još danas.

Pitanje koje se logično nameće je ako od građana očekujemo odgovornost, požrtvovnost i samodisciplinu, ne bi li se oni koji predstavljaju kako medicinsku struku, tako i Stožer civilne zaštite koji donosi mjere trebali prvi striktno držati naputaka?

Svoju verziju događaja kazuje nam sam Ivica Erlić.

Vidite, ja sam se to jutro osjećao loše. Nazvao sam svoje u hitnu službu, rekao im da teže dišem i kazali su mi da dođem na pregled. Dovezao sam se, pregledali su me i vratio sam se kući. To nije nikakvo kršenje. I ja kao ravnatelj imam prava kao svaki drugi građanin. Naime, kada nas pacijenti zovu i žale se na tegobe povezane s Covidom mi im kažemo sjednite u auto ako ste u mogućnosti i dođite na pregled. Dakle, to je jedan uvriježen protokol. Nisam ugrozio nikoga. Primjerice, kada idete uzeti bris, nekad i satima čekate u redu s drugima, sjednete u automobil, odete kući, a tek sutradan dobijete nalaz da ste pozitivni. Vi ste taj dan bili među ljudima, a zaraženi ste…, objašnjava nam ravnatelj Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...