Hrvatska ženska U17 reprezentacija na MEVZA turniru u Zadru osvojila drugo mjesto

Završio je Srednjeeuropski U17 MEVZA turnir za odbojkašice na kojem je u Zadru sudjelovalo osam reprezentacija, a s kojeg je prvoplasirana ekipa stekla pravo direktnog sudjelovanja na Europskom prvenstvu kadetkinja. Ostale četiri najbolje plasirane reprezentacije idu u dodatne kvalifikacije na proljeće.

Hrvatske su kadetkinje igrale finale nakon što su bile prve u skupini A s tri pobjede (Izrael, Mađarska, Češka), a u polufinalu pobijedile Slovačku. Nažalost, u finalu su izgubile od Slovenije 2:3 (25:21, 12:25, 24:26, 25:17, 10:15). Nakon što su hrvatske reprezentativke povele s 1-0 u setovima, suparnice su uzvratile i preokrenule utakmicu u svoju korist. Najprije je bilo 2-1 u setovima za Sloveniju, a nakon što su hrvatske reprezentativke izjednačile na 2-2, u petom setu protivnice su bile sretnije ruke. Hrvatska je odlično otvorila taj peti set, povela 3:0, a nakon minute odmora Slovenija je ponovno okrenula rezultat i povela 8:3. Nakon toga našim kadetkinjama bilo je teško vratiti se u meč koji se igra do 15 poena.

Izbornik hrvatske U17 reprezentacije Miodrag Miki Stojaković nakon završenog turnira je rekao: „Primarni smo cilj ostvarili, a to je naći se među najbolje plasiranim ekipama koje stječu pravo dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nažalost, nismo pobijedili u finalu i tako ostvarili direktan plasman, no Slovenije je ionako još od prije početka turnira bila favorit na ovom turniru. Mi smo protiv njih odigrali jednu odličnu utakmicu ali nažalost, nakon 2-2 u setovima ušli smo u rulet petog seta gdje su one imale više koncentracije i sreće koja ih je na kraju pomazila. Odlučilo je na kraju nekoliko lopti. Mi ćemo svoju šansu tražiti kroz dodatni krug kvalifikacija. Ostaje žal za ovim porazom. Isto tako treba reći da su naše djevojke odradile odličan posao na ovom turniru i pokazale da imamo vrlo potentan sastav s kojim se nadamo u dodatnim kvalifikacijama izboriti Europsko prvenstvo.“

U susretu za treće mjesto Mađarska je pobijedila Slovačku s 3:0.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...