Iva Bokanović, najizglednija kandidatkinja za predsjednicu HNK Zadar: “Majka se protivi mojoj odluci, ali rodila se ljubav, vjerujem u perspektivu kluba”

Bivša glasnogovornica KK Cibona Zadranka Iva Bokanović (30), najizgledniji je kandidat za novog predsjednika HNK Zadar, na natječaj su pristigle dvije prijave, pored Bokanović svoju prijavu je poslao i ekonomist Andrijano Šandrić. Podsjetimo, Šandrić je bio na izbornoj listi Rena Sinovčića 2013. godine.

Iva Bokanović je diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je sve do rujna prošle godine radila kao glasnogovornica Cibone, na tom je radnom mjestu provela ukupno četiri godine, inače, Iva je trenirala i rukomet u RK Zadar. Skupština na kojoj će se donijeti konačna o novom predsjedniku HNK Zadar, zakazana je za utorak, 11. siječnja u 13 sati u prostorijama kluba.

Iva, bila si glasnogovornik Cibone, zašto se niste vratili u košarku, kao glasnogovornik KK Zadar, to mjesto im je upražnjeno?

– Košarka svakako ne, jer znam kakva je situacija u košarci, to sam sve prošla, u njoj se više ne vidim, iako su me zvali i iz KK Zadar i KK Puntamika.

Zašto želiš postati predsjednicom trećeligaša HNK Zadar, što te vuče prema nogometu?

– Prepoznala sam perspektivu u HNK Zadar i rodila se neka ljubav, odlučila sam pokušati pomoći klubu. Kad sam se vratila iz Zagreba, uključila sam se u humanitarno djelovanje u HNK Zadru u njihov projekt “Zadarska dica”, kad je bila ona humanitarno – prijateljska utakmica sa splitskim Hajdukom u Stanovima. Sudjelovala sam u organizaciji i onog eventa na Narodnom trgu, kao i same utakmice, zatim sam se angažirala i oko osnivanja prigodne adventske kućice, koja je polučila sjajan uspjeh, baš tad se u meni rodio neki interes prema nogometu. Preko tog projekta sam dobila jedan uvid u stanju iznutra u HNK Zadar, i u njemu sam prepoznala perspektivu.

Koji će biti vaši mogući potezi ako vas skupština kluba potvrdi?

– Imam svoj plan i program koji ću prezentirati skupštini HNK Zadar, vidjet ću da li će to proći.

Vaša mama se protivi tomu da ako budete izabrani, budete predsjednica HNK Zadar?

– Znam da ne želi, ha ha… jer sam uplovila u mirne poslovne vode, a sport sa sobom nosi određene turbulencije, pogotovo ova pozicija predsjednika HNK Zadar na koju pretendiram, jer je to uvijek pod povećalom javnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...