Iva Bokanović, najizglednija kandidatkinja za predsjednicu HNK Zadar: “Majka se protivi mojoj odluci, ali rodila se ljubav, vjerujem u perspektivu kluba”

Bivša glasnogovornica KK Cibona Zadranka Iva Bokanović (30), najizgledniji je kandidat za novog predsjednika HNK Zadar, na natječaj su pristigle dvije prijave, pored Bokanović svoju prijavu je poslao i ekonomist Andrijano Šandrić. Podsjetimo, Šandrić je bio na izbornoj listi Rena Sinovčića 2013. godine.

Iva Bokanović je diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je sve do rujna prošle godine radila kao glasnogovornica Cibone, na tom je radnom mjestu provela ukupno četiri godine, inače, Iva je trenirala i rukomet u RK Zadar. Skupština na kojoj će se donijeti konačna o novom predsjedniku HNK Zadar, zakazana je za utorak, 11. siječnja u 13 sati u prostorijama kluba.

Iva, bila si glasnogovornik Cibone, zašto se niste vratili u košarku, kao glasnogovornik KK Zadar, to mjesto im je upražnjeno?

– Košarka svakako ne, jer znam kakva je situacija u košarci, to sam sve prošla, u njoj se više ne vidim, iako su me zvali i iz KK Zadar i KK Puntamika.

Zašto želiš postati predsjednicom trećeligaša HNK Zadar, što te vuče prema nogometu?

– Prepoznala sam perspektivu u HNK Zadar i rodila se neka ljubav, odlučila sam pokušati pomoći klubu. Kad sam se vratila iz Zagreba, uključila sam se u humanitarno djelovanje u HNK Zadru u njihov projekt “Zadarska dica”, kad je bila ona humanitarno – prijateljska utakmica sa splitskim Hajdukom u Stanovima. Sudjelovala sam u organizaciji i onog eventa na Narodnom trgu, kao i same utakmice, zatim sam se angažirala i oko osnivanja prigodne adventske kućice, koja je polučila sjajan uspjeh, baš tad se u meni rodio neki interes prema nogometu. Preko tog projekta sam dobila jedan uvid u stanju iznutra u HNK Zadar, i u njemu sam prepoznala perspektivu.

Koji će biti vaši mogući potezi ako vas skupština kluba potvrdi?

– Imam svoj plan i program koji ću prezentirati skupštini HNK Zadar, vidjet ću da li će to proći.

Vaša mama se protivi tomu da ako budete izabrani, budete predsjednica HNK Zadar?

– Znam da ne želi, ha ha… jer sam uplovila u mirne poslovne vode, a sport sa sobom nosi određene turbulencije, pogotovo ova pozicija predsjednika HNK Zadar na koju pretendiram, jer je to uvijek pod povećalom javnosti.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...