Maratonske sjednice Gradskog vijeća odlaze u povijest? Vučetić se zalaže za smanjenje vijećničkih pitanja, kraću pauzu…

Maratonske sjednice Gradskog vijeća koje građani mogu uživo gledati putem live streaming u većini slučajeva pretvore se u rasprave i prepucavanja koje je teško koncentrirano pratiti, a njihov vremenski okvir zainteresiranima ne ostavlja mogućnost da u potpunosti budu upućeni u pitanja lokalne politike.

Uskoro bi se na tom polju nešto moglo promijeniti.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić inicirao je sastanak s predstavnicima klubova vijećnika kako bi se u Poslovnik o radu uvele neke korekcije.

Među ostalima, tu je ideja o smanjenju broja pitanja za vrijeme Aktualnog sata.

Vučetićeva zamisao je da se broj vijećnika podijeli s tri i tako dobije broj pitanja koje svaki klub na sjednici ima pravo iskoristiti.

Također, stanke više ne bi trebale trajati predugo. Ponovno uključivanje u sjednicu nerijetko je znalo potrajati i po sat vremena. Vučetićev prijedlog je da se svaka pauza zaokruži na 10 minuta.

Jednako toliko trebala bi trajati i izvješća pročelnika.

Kako se zbog neupućenosti pojedinaca ne bi trošilo dragocjeno vrijeme, amandmani će se prilagati pravovremeno te će ih nosioci izvršne vlasti moći detaljno proučiti prije zakazane sjednice.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...