Ovo su četiri načina na koja pivo utječe na vaše zdravlje

Od 2007. do 2020. tim znanstvenika u Šoanjolskoj provodio je istraživanje o utjecaju, uglavnom, alkoholnih pića na zdravlje.

Neke od studija koje su znanstvenici pregledali ukazuju na to sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je potražnja za bezalkoholnim pivo veća nego ikad, ovo je dobra vijest i za one koji vole pivo, ali izbjegavaju alkohol.

Još jedan zaključak do kojeg su tijekom istraživanja došli je to da umjerena kozumacija piva ima dobar utjecaj na zdravlje. Jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde.

Umjerena konzumacija piva štiti od kardiovaskularnih bolesti

Istraživači tvrde da pet od šest studija koje su izabrali za pregled tvrdi kako umjereno pijenje alkohola može štititi od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopće pod većim rizikom od razvoja nenormalnih razina glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Pivo se povezuje sa zdravom gustoćom kostiju

Ako promatramo gustoću kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su, čak i malo, konzumirali pivo u manjoj opasnosti.

Ponudili su i znanstveno objašnjenje: “Drugi sastojci piva djeluju u sinergiji sa silikonom i stimuliraju osteoblastične stanice koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelarizirati kosti i zube.”

Pivo može sniziti kolesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže razviti dobar kolesterol i regulirati proizvodnju onog lošeg u tijelu, zahvaljujući velikom udjelu antioksidansa.

Važno je dodati da se ovo događa kada se konzumira vrlo mala količina piva, prenosi EatThis.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...